Hozzávalók:
Elkészítése:
A megtisztított gombák tönkjét kiemeljük, majd az üres kalapokat egy kisebb, vékonyan kiolajozott jénai tálba vagy tepsibe rakjuk és meghintjük sóval. A kolbászt egész apró darabokra vágjuk.
A túrót egy villával jól áttörjük, majd sózzuk, borsozzuk, elkeverjük a tömlős sajttal, a morzsolt petrezselyemlevéllel, és beleforgatjuk a kolbászdarabokat. Egy kiskanál segítségével megtöltjük a kolbászos túrókrémmel a kalapokat. Megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
Melegen rizzsel vagy krumplipürével, esetleg friss salátával kínáljuk.
Nagyon kedvelem a töltött gombát, főleg a túróval töltött változatot, amit szeretek mindenfélével ízesíteni. Ebbe most apróra vágott kolbászdarabok kerültek. Nagyon könnyű fogás lett, amihez egy kis salátafélét készítettem paradicsomból, paprikából és uborkából.