Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karfiolos pite recept

Karfiolos pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg karfiolrózsa (mirelit)
    • 10 dkg reszelt parmezán sajt
    • 2 dl tejszín
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • ízlés szerint só
    • fehér bors
    • 2 evőkanál aprított metélőhagyma
    • 1 kis csokor petrezselyem
    • aprított szerecsendió

    A tésztához:

    • 18 dkg liszt
    • 8 dkg vaj
    • kevés só
    • 2 evőkanál tejföl

    A kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit géppel bedagasztjuk, majd hűtőbe tesszük 20 percre.

    A tejszínbe beleütjük a tojásokat, és habverővel jól elkeverjük.

    A sót, szerecsendiót, és borsot is belevegyítjük, majd a parmezánt, és az apróra vágott zöld fűszereket. A tésztát kinyújtjuk a forma nagyságára mérve, majd kibéleljük vele a piteformát (22 cm), villával megszurkáljuk, és a széleit eligazítjuk, hogy egyforma vastagságú legyen.

    A maradék tésztából levélformákat alkotunk, és a széleit díszítjük vele. A végén lekenjük tojássárgájával. 200 fokon 8 perc alatt elősütjük. Ezután a karfiolrózsákat még fagyosan a pitébe rakjuk, és a tejszínes öntettel leöntjük.

    Visszatesszük a sütőbe, és 170 fokon 20 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá