Hozzávalók:
A tésztához:
A kenéshez:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit géppel bedagasztjuk, majd hűtőbe tesszük 20 percre.
A tejszínbe beleütjük a tojásokat, és habverővel jól elkeverjük.
A sót, szerecsendiót, és borsot is belevegyítjük, majd a parmezánt, és az apróra vágott zöld fűszereket. A tésztát kinyújtjuk a forma nagyságára mérve, majd kibéleljük vele a piteformát (22 cm), villával megszurkáljuk, és a széleit eligazítjuk, hogy egyforma vastagságú legyen.
A maradék tésztából levélformákat alkotunk, és a széleit díszítjük vele. A végén lekenjük tojássárgájával. 200 fokon 8 perc alatt elősütjük. Ezután a karfiolrózsákat még fagyosan a pitébe rakjuk, és a tejszínes öntettel leöntjük.
Visszatesszük a sütőbe, és 170 fokon 20 perc alatt megsütjük.