Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karfiol tacco zöldségekkel recept

Karfiol tacco zöldségekkel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók kb. 6 darabhoz

    Taco alap:

    • 220 g karfiol
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só, pirospaprika, oregánó ízlés szerint
    • 1 mokkáskanál citromlé

    Töltelék (választható):

    • kaliforniai paprika
    • pritaminpaprika
    • cukkini
    • avokádó
    • sajt
    • sonka
    • hagyma

    Szósz:

    • 1 kis pohár tejföl
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • petrezselyemzöld (vagy újhagyma zöldje)

    Elkészítése:

    A szószhoz a tejfölt elkeverjük az aprított petrezselyemmel vagy újhagyma zöldjével, hozzáadjuk a reszelt vagy áttört fokhagymát, majd félretesszük, hogy az ízek összeérjenek.

    A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és aprítógépben morzsás állagúra daráljuk. Megsózzuk, majd mikróban 4 perc alatt megpároljuk. Konyharuhába tesszük (vigyázva, mert forró), és alaposan kinyomkodjuk belőle a felesleges nedvességet. Ezután a tojással, fűszerekkel és a citromlével összedolgozzuk.

    Egy sütőpapírral borított tepsit előkészítünk, a tésztát hat egyenlő részre osztjuk, majd kézzel vagy kanál hátával vékony, kör alakú lapokat formázunk belőlük. 190 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, félidőben óvatosan megfordítva, hogy mindkét oldaluk aranybarnára süljön.

    Amíg a taco alapok sülnek, a választott zöldségeket és egyéb töltelékeket vékony csíkokra vagy kockákra vágjuk. A kész, langyosra hűlt karfiollapokat félbehajtjuk, megtöltjük a zöldségekkel és egy tányérra rendezzük őket. A fokhagymás tejföllel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek