Karfiol tacco zöldségekkel recept

Hozzávalók kb. 6 darabhoz
Taco alap:
- 220 g karfiol
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, pirospaprika, oregánó ízlés szerint
- 1 mokkáskanál citromlé
Töltelék (választható):
- kaliforniai paprika
- pritaminpaprika
- cukkini
- avokádó
- sajt
- sonka
- hagyma
Szósz:
- 1 kis pohár tejföl
- 1-2 gerezd fokhagyma
- petrezselyemzöld (vagy újhagyma zöldje)
Elkészítése:
A szószhoz a tejfölt elkeverjük az aprított petrezselyemmel vagy újhagyma zöldjével, hozzáadjuk a reszelt vagy áttört fokhagymát, majd félretesszük, hogy az ízek összeérjenek.
A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és aprítógépben morzsás állagúra daráljuk. Megsózzuk, majd mikróban 4 perc alatt megpároljuk. Konyharuhába tesszük (vigyázva, mert forró), és alaposan kinyomkodjuk belőle a felesleges nedvességet. Ezután a tojással, fűszerekkel és a citromlével összedolgozzuk.
Egy sütőpapírral borított tepsit előkészítünk, a tésztát hat egyenlő részre osztjuk, majd kézzel vagy kanál hátával vékony, kör alakú lapokat formázunk belőlük. 190 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, félidőben óvatosan megfordítva, hogy mindkét oldaluk aranybarnára süljön.
Amíg a taco alapok sülnek, a választott zöldségeket és egyéb töltelékeket vékony csíkokra vagy kockákra vágjuk. A kész, langyosra hűlt karfiollapokat félbehajtjuk, megtöltjük a zöldségekkel és egy tányérra rendezzük őket. A fokhagymás tejföllel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egyre drágább minden: Soha nem látott mértékben emelkedtek az élelmiszerárak
Aki mostanában járt boltban, az biztosan észrevette: az árak az egekben, és
Tovább olvasom »
Nosztalgikus házias ételek – Ahogy a nagyi készíti
A házias ételek mindig visszarepítenek a gyerekkorba, amikor a nagyi konyhá
Tovább olvasom »
Gyors és finom fogások a rohanó hétköznapokra
A hétköznapokban gyakran nincs idő órákig főzni, de ez nem jelenti azt, hog
Tovább olvasom »
Krémes, laktató, isteni! – 10 főzelék, amiért még a húsimádók is sorba állnak
A főzelékek igazi konyhai klasszikusok: krémesek, laktatóak, és tökéletesen
Tovább olvasom »
A legjobb levesek egy helyen – válogatás a kedvenceinkből
Egy jó leves bármelyik évszakban megállja a helyét, legyen az egy könnyed z
Tovább olvasom »
Sertéshúsból valami ütőset? 12 recept, amivel nem lőhetsz mellé!
A sertéshús sokoldalúan felhasználható alapanyag, amelyből laktató, szaftos
Tovább olvasom »