Karfiol tacco zöldségekkel recept

Hozzávalók kb. 6 darabhoz
Taco alap:
- 220 g karfiol
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, pirospaprika, oregánó ízlés szerint
- 1 mokkáskanál citromlé
Töltelék (választható):
- kaliforniai paprika
- pritaminpaprika
- cukkini
- avokádó
- sajt
- sonka
- hagyma
Szósz:
- 1 kis pohár tejföl
- 1-2 gerezd fokhagyma
- petrezselyemzöld (vagy újhagyma zöldje)
Elkészítése:
A szószhoz a tejfölt elkeverjük az aprított petrezselyemmel vagy újhagyma zöldjével, hozzáadjuk a reszelt vagy áttört fokhagymát, majd félretesszük, hogy az ízek összeérjenek.
A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és aprítógépben morzsás állagúra daráljuk. Megsózzuk, majd mikróban 4 perc alatt megpároljuk. Konyharuhába tesszük (vigyázva, mert forró), és alaposan kinyomkodjuk belőle a felesleges nedvességet. Ezután a tojással, fűszerekkel és a citromlével összedolgozzuk.
Egy sütőpapírral borított tepsit előkészítünk, a tésztát hat egyenlő részre osztjuk, majd kézzel vagy kanál hátával vékony, kör alakú lapokat formázunk belőlük. 190 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, félidőben óvatosan megfordítva, hogy mindkét oldaluk aranybarnára süljön.
Amíg a taco alapok sülnek, a választott zöldségeket és egyéb töltelékeket vékony csíkokra vagy kockákra vágjuk. A kész, langyosra hűlt karfiollapokat félbehajtjuk, megtöltjük a zöldségekkel és egy tányérra rendezzük őket. A fokhagymás tejföllel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »