Karfiol pörkölt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 vagy 2 nagy fej karfiol (létszámtól függ)
- 6-7 közepes paradicsom kockára vágva
- 6-7 közepes paprika kockára vágva
- 4fej vöröshagyma apróra vágva
- zsír ízlés szerint
- fűszerek (só, bors, pirospaprika.)
Elkészítése:
A hagymát zsíron megdinsztelem, míg üveges nem lesz, majd megszóróm ízlés szerint a fűszerekkel (jobb, ha kicsit borsosabb, mint más ételeink). Ráteszem a paradicsomot és a paprikát (lehet egyszerre is, hisz ez nem lecsó). Megvárom, míg nagyjából megfőnek (nem kell teljesen megfőzni). Ezután ráteszem a rózsáira szedett karfiolt. Kis vízzel felöntöm, és főzöm. Oda kell figyelni rá, le ne égjen. Ha elfő róla a víz, de még nyersnek bizonyul, akkor nyugodtan lehet rá önteni még. Mikor a karfiol finom puha, akkor kész is van.
Lehet rizzsel, tarhonyával, tésztával fogyasztani.
Jó étvágyat!!!!:):)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »