Karfiol pörkölt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 vagy 2 nagy fej karfiol (létszámtól függ)
- 6-7 közepes paradicsom kockára vágva
- 6-7 közepes paprika kockára vágva
- 4fej vöröshagyma apróra vágva
- zsír ízlés szerint
- fűszerek (só, bors, pirospaprika.)
Elkészítése:
A hagymát zsíron megdinsztelem, míg üveges nem lesz, majd megszóróm ízlés szerint a fűszerekkel (jobb, ha kicsit borsosabb, mint más ételeink). Ráteszem a paradicsomot és a paprikát (lehet egyszerre is, hisz ez nem lecsó). Megvárom, míg nagyjából megfőnek (nem kell teljesen megfőzni). Ezután ráteszem a rózsáira szedett karfiolt. Kis vízzel felöntöm, és főzöm. Oda kell figyelni rá, le ne égjen. Ha elfő róla a víz, de még nyersnek bizonyul, akkor nyugodtan lehet rá önteni még. Mikor a karfiol finom puha, akkor kész is van.
Lehet rizzsel, tarhonyával, tésztával fogyasztani.
Jó étvágyat!!!!:):)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »









