Karfiol pörkölt recept

Hozzávalók:
- 1 vagy 2 nagy fej karfiol (létszámtól függ)
- 6-7 közepes paradicsom kockára vágva
- 6-7 közepes paprika kockára vágva
- 4fej vöröshagyma apróra vágva
- zsír ízlés szerint
- fűszerek (só, bors, pirospaprika.)
Elkészítése:
A hagymát zsíron megdinsztelem, míg üveges nem lesz, majd megszóróm ízlés szerint a fűszerekkel (jobb, ha kicsit borsosabb, mint más ételeink). Ráteszem a paradicsomot és a paprikát (lehet egyszerre is, hisz ez nem lecsó). Megvárom, míg nagyjából megfőnek (nem kell teljesen megfőzni). Ezután ráteszem a rózsáira szedett karfiolt. Kis vízzel felöntöm, és főzöm. Oda kell figyelni rá, le ne égjen. Ha elfő róla a víz, de még nyersnek bizonyul, akkor nyugodtan lehet rá önteni még. Mikor a karfiol finom puha, akkor kész is van.
Lehet rizzsel, tarhonyával, tésztával fogyasztani.
Jó étvágyat!!!!:):)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »