Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztás lepény recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A töltelékhez:

    • 1 kg édes káposzta
    • 15 dkg zsír (a dinszteléshez)
    • bors,só,pici cukor

    Tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • fél liter tej
    • 1 cs élesztő
    • 1 csipet só
    • 1 ek cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg olvasztott vaj vagy zsír

    Elkészítése:
    A káposztát lereszelem és a zsíron megdinsztelem. Ízlés szerint sózom, borsozom,pici cukorral meghintem és együtt pirítom. A fél liter langyos tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt,majd összedolgozzuk a hozzávalókat. Lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Egy órai kelesztés után hat cipót formálunk belőle, kerekre nyújtjuk őket és a közben már megdinsztelt (előpuhított) káposztából az egyik felére teszünk. Tehát félig tesszük káposztával. A másik felét rányomkodjuk, villával megszurkáljuk a tetejét, az alját és a tetejét olvasztott zsírral megkenjük, és forró sütőben kisütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá