Káposztás lepény

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
A töltelékhez:

  • 1 kg édes káposzta
  • 15 dkg zsír (a dinszteléshez)
  • bors,só,pici cukor

Tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • fél liter tej
  • 1 cs élesztő
  • 1 csipet só
  • 1 ek cukor
  • 2 tojás
  • 5 dkg olvasztott vaj vagy zsír

Elkészítése:
A káposztát lereszelem és a zsíron megdinsztelem. Ízlés szerint sózom, borsozom,pici cukorral meghintem és együtt pirítom. A fél liter langyos tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt,majd összedolgozzuk a hozzávalókat. Lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Egy órai kelesztés után hat cipót formálunk belőle, kerekre nyújtjuk őket és a közben már megdinsztelt (előpuhított) káposztából az egyik felére teszünk. Tehát félig tesszük káposztával. A másik felét rányomkodjuk, villával megszurkáljuk a tetejét, az alját és a tetejét olvasztott zsírral megkenjük, és forró sütőben kisütjük.