Juhtúrós, burgonyás, répás quiche recept

Hozzávalók:
Burgonyás alap:
- 50 dkg pucolt burgonya
- 2 nagyobb szál sárgarépa
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kb 4 ek liszt
- só, bors
- zsemlemorzsa a szóráshoz
Töltelék:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 125 g juhtúró
- 15 dkg reszelt sajt
- 1,5 dl tejszín
- 1 csokor aprított petrezselyemzöld
- bors
- só szükség esetén
Elkészítése:
A burgonyát és a répát nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd enyhén sózzuk és 20 percig állni hagyjuk.
Ezután alaposan kinyomkodjuk a levétől, hozzáadjuk a reszelt hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, a lisztet, ízesítjük és alaposan összekeverjük.
A masszát kiolajozott zsemlemorzsával megszórt serpenyőbe vagy piteformába nyomkodjuk úgy hogy 3-4 cm-es pereme is legyen, majd 180 °C-os sütőben 25 percig elősütjük.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd az elősült pitére öntjük, visszatoljuk a sütőbe és további 20 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »