Juhtúrós, burgonyás, répás quiche recept

Hozzávalók:
Burgonyás alap:
- 50 dkg pucolt burgonya
- 2 nagyobb szál sárgarépa
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kb 4 ek liszt
- só, bors
- zsemlemorzsa a szóráshoz
Töltelék:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 125 g juhtúró
- 15 dkg reszelt sajt
- 1,5 dl tejszín
- 1 csokor aprított petrezselyemzöld
- bors
- só szükség esetén
Elkészítése:
A burgonyát és a répát nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd enyhén sózzuk és 20 percig állni hagyjuk.
Ezután alaposan kinyomkodjuk a levétől, hozzáadjuk a reszelt hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, a lisztet, ízesítjük és alaposan összekeverjük.
A masszát kiolajozott zsemlemorzsával megszórt serpenyőbe vagy piteformába nyomkodjuk úgy hogy 3-4 cm-es pereme is legyen, majd 180 °C-os sütőben 25 percig elősütjük.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd az elősült pitére öntjük, visszatoljuk a sütőbe és további 20 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »