Juhtúrós, burgonyás, répás quiche recept

Hozzávalók:
Burgonyás alap:
- 50 dkg pucolt burgonya
- 2 nagyobb szál sárgarépa
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kb 4 ek liszt
- só, bors
- zsemlemorzsa a szóráshoz
Töltelék:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 125 g juhtúró
- 15 dkg reszelt sajt
- 1,5 dl tejszín
- 1 csokor aprított petrezselyemzöld
- bors
- só szükség esetén
Elkészítése:
A burgonyát és a répát nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd enyhén sózzuk és 20 percig állni hagyjuk.
Ezután alaposan kinyomkodjuk a levétől, hozzáadjuk a reszelt hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, a lisztet, ízesítjük és alaposan összekeverjük.
A masszát kiolajozott zsemlemorzsával megszórt serpenyőbe vagy piteformába nyomkodjuk úgy hogy 3-4 cm-es pereme is legyen, majd 180 °C-os sütőben 25 percig elősütjük.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd az elősült pitére öntjük, visszatoljuk a sütőbe és további 20 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »