Gyömbéres töltött gombafejek, saját mártásában recept
Hozzávalók:
- 4 nagy gombafej
- 4 szelet bacomb szallona
- 1 fél csirke filé
- 4 szelet sajt
- 4 vékony karika juhtúró
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só-bors-pici majoránna ízlés szerint
- 1 kis fej aprított vöröshagyma
- 3+ 5 ek étolaj
- 4 cm tisztított, lereszelt friss gyömbér ( kiskanál őrölt gyömbérrel helyettesíthető, de frissel az igazi)
Mártáshoz:
- 1 kk étel keményítő
- 1 késhegy őrölt paprika
Elkészítése:
A hagymát kicsi sóval feltesszük 3 e.k. olajba párolni.
Közben meg mossuk a gombákat és kitörjük a szárait. Ezeket apróra vágjuk és a hagymához adjuk. Ha levét el főtte, kicsit hűlni hagyjuk.
A csirkemellet apróra vágjuk és aprító gépben ledaráljuk. Tálba tesszük, hozzá adjuk a borsot, a majoránnát, a párolt gombát valamint a gyömbért. Össze keverjük s a gomba fejekre halmozzuk.
A sütő edényt kiolajazzuk és bele ültetjük a gomba fejeket. A maradék masszát, óvatosan bele tekerjük a szallonába s közé rakjuk.
Alufóliával letakarjuk és 160 fokon pároljuk. Kb. 20-25 perc.
Amikor meg puhult, kivesszük rátesszük a juhtúrót és 1-1 szelet sajtot.
Pirosra sütjük a sajtot a tetején.
A mártás elkészítése:
Kivesszük s kiszedjük 1 tálra. A pecsenye levét kb 1 dl vízzel elkevert ételkeményítővel besűrítjük.
Rizs köretet lehet készíteni hozzá, bár mi anélkül ettük mert laktató volt.