Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombapaprikás spenótos galuskával recept

Gombapaprikás spenótos galuskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A galuskához:

    • 25 dkg fagyasztott spenót
    • 25 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • ízlés szerint só, bors, fokhagyma
    • annyi víz, hogy szaggatható állagú legyen

    A paprikáshoz:

    • 50 dkg gomba
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 dl tejföl
    • zsír
    • 1 kávéskanál liszt
    • 1 kávéskanál pirospaprika
    • bors

    Elkészítése:

    Az apróra vágott hagymát kevés zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát és a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, majd puhára pároljuk.

    Ha megfőtt megszórjuk a liszttel, hozzáöntjük a tejfölt, jól elkeverjük és összeforraljuk.

    A felengedett spenótot a tojásokkal, a liszttel, sóval, borssal, fokhagymával és annyi vízzel, hogy szaggatható legyen összekeverjük. Forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk, majd addig főzzük, míg fel nem jönnek a víz felszínére.

    Szűrőkanállal kiszedjük, majd a paprikással tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá