Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűzfagomba tallérok recept

Fűzfagomba tallérok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1,2 kg fűzfagomba (sárga gévagomba)
    • 1 vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 mk őrölt bors
    • 1 kk vegeta
    • 1 kk fűszerpaprika
    • 3 ek liszt
    • 5-6 szál apróra vágott petrezselyemzöld
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A friss, fiatal fűzfagombát megmossuk és lecsepegtetjük, majd a felforrt, sós vízbe beletéve 5 percig főzzük. Szűrőben hagyjuk kicsit visszahűlni, ezalatt kicsepeg belőle a leve.

    Húsdarálón ledaráljuk (nagy lyukú tárcsán), összekeverjük az apró kockára vágott vöröshagymával, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a fűszereket, jól összekeverjük, és serpenyőben hevített olajba halmokat teszünk, amit a kanállal kissé ellapítunk, és pirosra sütjük!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá