Fűzfagomba tallérok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1,2 kg fűzfagomba (sárga gévagomba)
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 1 mk őrölt bors
  • 1 kk vegeta
  • 1 kk fűszerpaprika
  • 3 ek liszt
  • 5-6 szál apróra vágott petrezselyemzöld
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A friss, fiatal fűzfagombát megmossuk és lecsepegtetjük, majd a felforrt, sós vízbe beletéve 5 percig főzzük. Szűrőben hagyjuk kicsit visszahűlni, ezalatt kicsepeg belőle a leve.

Húsdarálón ledaráljuk (nagy lyukú tárcsán), összekeverjük az apró kockára vágott vöröshagymával, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a fűszereket, jól összekeverjük, és serpenyőben hevített olajba halmokat teszünk, amit a kanállal kissé ellapítunk, és pirosra sütjük!