Diófasírozott céklás árpagyönggyel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Diófasírt:
- 2 szikkadt (rozsos) zsemle
- 1 kis fej gyöngyhagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg darált dió
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 közepes krumpli
- só, bors, római kömény, friss petrezselyemlevél
- 2 dkg vaj
- tej
- 5 dkg sajt
Céklás árpagyöngy:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 közepes nagyságú cékla
- 15 dkg árpagyöngy
- 2 ek olaj
- só, bors, friss reszelt torma, őrölt kömény ízlés szerint
- 1 kis doboz tejföl
Elkészítése:
Tejbe áztatjuk a zsemlét.
A felolvasztott vajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát. Lereszeljük a krumplit és a sajtot illetve összeaprítjuk a petrezselyemlevelet.
A zsemléket kifacsarjuk, majd összegyúrjuk a dióval, kihűlt hagymával, sajttal, tojásokkal, krumplival és a fűszerekkel, majd pihentetjük kicsit.
Előmelegítjük a sütőt 170 fokra. A húsos masszából kis gombócokat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd megsütjük kb 30 perc alatt, közben félidőben megfordítjuk.
A körethez üvegesre dinszteljük az apróra vágott hagymát a felforrósított olajon, majd rátesszük a megmosott árpagyöngyöt és fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a reszelt nyers céklát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyival lepje el és fűszerezzük, majd puhára főzzük. A végén belekeverjük a tormát és fedő alatt pihentetjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »