Brokkoliropogós recept

Hozzávalók:
- 1 fej brokkoli
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- 4 ek zsemlemorzsa
- 1 mk só
- 1 mk vegeta
- csipet őrölt bors
- fél szerecsendió
Elkészítése:
A brokkolit rózsáira szedem, átmosom. Sós vízben puhára főzöm, majd leszűröm róla a folyadékot.
Krumplinyomó segítségével összetöröm. A vöröshagymát megtisztítom, megmosom, felkockázom. A tojásokat felverem habosra.
A brokkolipépet egy keverőtálba teszem, reszelek rá szerecsendiót, meghintem sóval, borssal, vegetával, majd hozzáadom a vöröshagymát és a tojást. Ráöntöm a zsemlemorzsát, alaposan összedolgozom, ezután 15 percre félreteszem.
A masszából közel azonos méretű kroketteket formálok.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezem, végül 180 fokos sütőben 30 perc alatt pirosra sütöm.
Mi vegyes salátával fogyasztottuk, de készíthetünk hozzá natúr joghurtból, különböző fűszerekkel gazdagított mártogatóst, úgy akár kitűnő parti csemegévé is válhat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »