Brokkoliropogós recept
Hozzávalók:
- 1 fej brokkoli
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- 4 ek zsemlemorzsa
- 1 mk só
- 1 mk vegeta
- csipet őrölt bors
- fél szerecsendió
Elkészítése:
A brokkolit rózsáira szedem, átmosom. Sós vízben puhára főzöm, majd leszűröm róla a folyadékot.
Krumplinyomó segítségével összetöröm. A vöröshagymát megtisztítom, megmosom, felkockázom. A tojásokat felverem habosra.
A brokkolipépet egy keverőtálba teszem, reszelek rá szerecsendiót, meghintem sóval, borssal, vegetával, majd hozzáadom a vöröshagymát és a tojást. Ráöntöm a zsemlemorzsát, alaposan összedolgozom, ezután 15 percre félreteszem.
A masszából közel azonos méretű kroketteket formálok.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezem, végül 180 fokos sütőben 30 perc alatt pirosra sütöm.
Mi vegyes salátával fogyasztottuk, de készíthetünk hozzá natúr joghurtból, különböző fűszerekkel gazdagított mártogatóst, úgy akár kitűnő parti csemegévé is válhat.