Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszpikos, csípős kukoricasaláta torta recept

Aszpikos, csípős kukoricasaláta torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 200 g csilis kukoricakonzerv
    • 2 szál újhagyma
    • 1 csapott ek mustár
    • 1 ek tejföl
    • frissen őrölt bors
    • néhány levél friss petrezselyemzöld
    • 1 csomag színtelen zselatinpor
    • 0,5 l húsleves alaplé

    Elkészítése:

    A zselatint a húslevessel elkeverjük, majd a használati utasítás szerint kicsit felfőzzük, de nem forraljuk!

    Egy nagyobb lapos tányérba 4-5 mm vastagon elterítjük a zselatin kisebb részét. Hűtőbe tesszük.  (Ezt díszítésre fogjuk használni.)

    A csilis kukoricát összekeverjük a mustárral, a tejföllel, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, valamint a felaprított petrezselyemzölddel és a felkarikázott újhagymával is elkeverjük. Hozzákeverjük a feloldott zselatint is.

    Beletölthetjük formákba, vagy kisebb tálkákba is, amiket hosszabb hűtés után a forma oldalait kívülről meleg vízbe mártva kifordítunk a tálaló edényre. (Javaslom a szilikonos formák használatát.)

    Én a zselatin enyhe merevsége után töltöttem a tányérra (nem formáztam), és hűtőbe tettem. A közben megszilárdult, külön tányérban lévő zselatint apró kockákra vágtam, majd kikapartam a tányérból, és körben rászórtam a kitálalt tortára.

    Az ünnepi asztal kitűnő, ehető dísze lehet addig, amíg el nem fogy!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá