Aszpikos, csípős kukoricasaláta torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 200 g csilis kukoricakonzerv
  • 2 szál újhagyma
  • 1 csapott ek mustár
  • 1 ek tejföl
  • frissen őrölt bors
  • néhány levél friss petrezselyemzöld
  • 1 csomag színtelen zselatinpor
  • 0,5 l húsleves alaplé

Elkészítése:

A zselatint a húslevessel elkeverjük, majd a használati utasítás szerint kicsit felfőzzük, de nem forraljuk!

Egy nagyobb lapos tányérba 4-5 mm vastagon elterítjük a zselatin kisebb részét. Hűtőbe tesszük.  (Ezt díszítésre fogjuk használni.)

A csilis kukoricát összekeverjük a mustárral, a tejföllel, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, valamint a felaprított petrezselyemzölddel és a felkarikázott újhagymával is elkeverjük. Hozzákeverjük a feloldott zselatint is.

Beletölthetjük formákba, vagy kisebb tálkákba is, amiket hosszabb hűtés után a forma oldalait kívülről meleg vízbe mártva kifordítunk a tálaló edényre. (Javaslom a szilikonos formák használatát.)

Én a zselatin enyhe merevsége után töltöttem a tányérra (nem formáztam), és hűtőbe tettem. A közben megszilárdult, külön tányérban lévő zselatint apró kockákra vágtam, majd kikapartam a tányérból, és körben rászórtam a kitálalt tortára.

Az ünnepi asztal kitűnő, ehető dísze lehet addig, amíg el nem fogy!