Aszalt paradicsomos gombaragu recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 0,5 kg csiperkegomba
- 20 dkg aszalt paradicsom
- 1 csokor újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb magozott csili
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 ek krumplipüré (maradék)
- só
- frissen őrölt bors
- 1 ek olívaolaj
Elkészítése:
A gombát felszeletelem, kevés olívaolajon egyszerre tettem serpenyőbe az apróra vágott fokhagymát, a felkarikázott újhagymát, a magozott, felkarikázott csilit a gombával és az aszalt paradicsommal.
Öntöttem alá kevés bort, ami szinte azonnal elvesztette alkoholtartalmát, megsóztam, borsot őröltem rá. Hozzáadtam a 2 kanál maradék krumplipürét, amivel összefőztem. Mindössze 5 percre volt szükség, hogy összeérjenek az ízek, és komplett, finom, kímélő vacsora váljon belőle.
Petrezselymes rizst csináltam mellé, de az is igaz, hogy a köret elkészítése hosszabb időbe tellett, mint a ragué.
A aszalt paradicsomos gombaragu kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 93 kcal
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 15 g
Zsír: 2 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 15 g
Zsír: 2 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.