Aszalt paradicsomos gombaragu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg csiperkegomba
- 20 dkg aszalt paradicsom
- 1 csokor újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb magozott csili
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 ek krumplipüré (maradék)
- só
- frissen őrölt bors
- 1 ek olívaolaj
Elkészítése:
A gombát felszeletelem, kevés olívaolajon egyszerre tettem serpenyőbe az apróra vágott fokhagymát, a felkarikázott újhagymát, a magozott, felkarikázott csilit a gombával és az aszalt paradicsommal.
Öntöttem alá kevés bort, ami szinte azonnal elvesztette alkoholtartalmát, megsóztam, borsot őröltem rá. Hozzáadtam a 2 kanál maradék krumplipürét, amivel összefőztem. Mindössze 5 percre volt szükség, hogy összeérjenek az ízek, és komplett, finom, kímélő vacsora váljon belőle.
Petrezselymes rizst csináltam mellé, de az is igaz, hogy a köret elkészítése hosszabb időbe tellett, mint a ragué.
A aszalt paradicsomos gombaragu kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 15 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »