Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszalt paradicsomos gombaragu recept

Aszalt paradicsomos gombaragu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg csiperkegomba
    • 20 dkg aszalt paradicsom
    • 1 csokor újhagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 kisebb magozott csili
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 2 ek krumplipüré (maradék)
    • frissen őrölt bors
    • 1 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A gombát felszeletelem, kevés olívaolajon egyszerre tettem serpenyőbe az apróra vágott fokhagymát, a felkarikázott újhagymát, a magozott, felkarikázott csilit a gombával és az aszalt paradicsommal.

    Öntöttem alá kevés bort, ami szinte azonnal elvesztette alkoholtartalmát, megsóztam, borsot őröltem rá. Hozzáadtam a 2 kanál maradék krumplipürét, amivel összefőztem. Mindössze 5 percre volt szükség, hogy összeérjenek az ízek, és komplett, finom, kímélő vacsora váljon belőle.

    Petrezselymes rizst csináltam mellé, de az is igaz, hogy a köret elkészítése hosszabb időbe tellett, mint a ragué.

    A aszalt paradicsomos gombaragu kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 93 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 15 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá