Aszalt paradicsomos gombaragu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csiperkegomba
  • 20 dkg aszalt paradicsom
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb magozott csili
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 ek krumplipüré (maradék)
  • frissen őrölt bors
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítése:

A gombát felszeletelem, kevés olívaolajon egyszerre tettem serpenyőbe az apróra vágott fokhagymát, a felkarikázott újhagymát, a magozott, felkarikázott csilit a gombával és az aszalt paradicsommal.

Öntöttem alá kevés bort, ami szinte azonnal elvesztette alkoholtartalmát, megsóztam, borsot őröltem rá. Hozzáadtam a 2 kanál maradék krumplipürét, amivel összefőztem. Mindössze 5 percre volt szükség, hogy összeérjenek az ízek, és komplett, finom, kímélő vacsora váljon belőle.

Petrezselymes rizst csináltam mellé, de az is igaz, hogy a köret elkészítése hosszabb időbe tellett, mint a ragué.