Zöldséges tojáskocsonya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1-1,5 dl főzőtejszín
- 50 dkg vegyes zöldség (karfiol, brokkoli, borsó, répa)
- só ízlés szerint
- 1 csipetnyi reszelt szerecsendió
- őrölt fehérbors ízlés szerint
Elkészítése:
Nálam a zöldségek mirelit voltak, így mehetett a forrásban lévő sós vízbe.
Ha friss zöldségeket főzünk, akkor a brokkolit és a karfiolt apró rózsákra szedjük, a sárgarépát felkockázzuk. Sós, forró vízben roppanósra főzzük az előkészített zöldségeket és a borsót is.
Ha kész, leszűrjük, kihűtjük és félretesszük.
A tojásokat elkeverjük tejszínnel, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Egy kis barázdált őzgerincformát kibélelünk folpackkal, de úgy, hogy túllógjon a formán.
Beletesszük a zöldségeket és ráöntjük a tojásos tejszínt.
A tetejére visszahajtjuk a lelógó fóliát, betakarjuk vele és előmelegített sütőben, 150 fokon gőzöljük (ez úgy történik, hogy peremes tepsibe tesszük a betöltött formát és annyi vizet öntünk alá, hogy a formának a 3/4 részéig érjen).
Amikor megkeményedett, kb 35 perc, tetejéről eltávolítjuk a fóliát és kiborítjuk a formából. Nem csomagoljuk ki, csak szeletelés előtt.
Ez a kocsonya hidegen és melegen egyaránt fogyasztható salátával és zöldségekkel is.
Tipp:
Húsvétra is ajánlom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »