Zöldséges tojáskocsonya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1-1,5 dl főzőtejszín
- 50 dkg vegyes zöldség (karfiol, brokkoli, borsó, répa)
- só ízlés szerint
- 1 csipetnyi reszelt szerecsendió
- őrölt fehérbors ízlés szerint
Elkészítése:
Nálam a zöldségek mirelit voltak, így mehetett a forrásban lévő sós vízbe.
Ha friss zöldségeket főzünk, akkor a brokkolit és a karfiolt apró rózsákra szedjük, a sárgarépát felkockázzuk. Sós, forró vízben roppanósra főzzük az előkészített zöldségeket és a borsót is.
Ha kész, leszűrjük, kihűtjük és félretesszük.
A tojásokat elkeverjük tejszínnel, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Egy kis barázdált őzgerincformát kibélelünk folpackkal, de úgy, hogy túllógjon a formán.
Beletesszük a zöldségeket és ráöntjük a tojásos tejszínt.
A tetejére visszahajtjuk a lelógó fóliát, betakarjuk vele és előmelegített sütőben, 150 fokon gőzöljük (ez úgy történik, hogy peremes tepsibe tesszük a betöltött formát és annyi vizet öntünk alá, hogy a formának a 3/4 részéig érjen).
Amikor megkeményedett, kb 35 perc, tetejéről eltávolítjuk a fóliát és kiborítjuk a formából. Nem csomagoljuk ki, csak szeletelés előtt.
Ez a kocsonya hidegen és melegen egyaránt fogyasztható salátával és zöldségekkel is.
Tipp:
Húsvétra is ajánlom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »