Vendégváró tál recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A salátához:
- 3 uborka
- 4 paradicsom
- 2 paprika
- 1 kisebb fej lilahagyma
- 15 dkg olajbogyó
- 25 dkg sajt
- 2 evőkanál olíva olaj
- fél citrom leve
- apróra vágott kapor
A rántottához:
- személyenként 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- bors
- 15 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg félszáraz szalámi
- barack
Elkészítése:
A zöldségeket kockára vágjuk, majd egy nagyobb tálban elkeverjük sóval, borssal olíva olajjal és a citrom levével. Az apróra vágott kaprot is hozzáadjuk, majd a legvégén kockára vágott sajtot belekeverjük és tálaljuk.
A tojásokat beleütjük egy edénybe sózzuk, borsozzuk, felverjük, majd hozzáadjuk a petrezselymet és pár kocka sajtot, majd az apróra vágott szalonna kiolvadt zsírjában elkészítjük a rántottát.
Fatálra tesszük, majd szalámi karikákkal körbekerítjük, pörccel megszórjuk, majd tehetjük is az éhes vendég elé.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.