Vendégváró tál

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vendégváró tál

Hozzávalók:
A salátához:

  • 3 uborka
  • 4 paradicsom
  • 2 paprika
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 15 dkg olajbogyó
  • 25 dkg sajt
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • fél citrom leve
  • apróra vágott kapor

A rántottához:

  • személyenként 2 tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg félszáraz szalámi
  • barack

Elkészítése:

A zöldségeket kockára vágjuk, majd egy nagyobb tálban elkeverjük sóval, borssal olíva olajjal és a citrom levével. Az apróra vágott kaprot is hozzáadjuk, majd a legvégén kockára vágott sajtot belekeverjük és tálaljuk.

A tojásokat beleütjük egy edénybe sózzuk, borsozzuk, felverjük, majd hozzáadjuk a petrezselymet és pár kocka sajtot, majd az apróra vágott szalonna kiolvadt zsírjában elkészítjük a rántottát.

Fatálra tesszük, majd szalámi karikákkal körbekerítjük, pörccel megszórjuk, majd tehetjük is az éhes vendég elé.