Vendégváró karajos tál recept
Hozzávalók:
Pöttyös karajhoz:
- 2 db kb. 15 cm hosszá karaj darab
- 15 dkg snack kolbász (ez 6 rövid szál)
- 1 tk só
- 1 tk fokhagyma granulátum
- 1 kk őrölt bors
- 1 dl olaj
Továbbá:
2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis fej lila hagyma
- 7 dkg száraz kolbász
- 10 dkg trappista sajt
- 0,5 rúd kígyóuborka
- Pár db koktélparadicsom
Elkészítése:
A hús darabokat alaposan megtisztítjuk. Egy hosszú, vékony pengéjű késsel 3 lyukat szúrunk mindkettőbe, amibe beledugjuk a snack kolbászokat. Egy magasabb falú, nagyobb méretű tepsibe öntjük az olajat.
A megtöltött husikat meghintjük sóval, borssal, fokhagyma granulátummal. A tepsibe fektetjük. Öntünk közéjük kb. 1,5 dl vizet és lefedjük alufóliával. Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 220 fokon 90 percet puhítjuk hőlégkeveréssel, majd a fóliát levéve további 30-40 percet pirítjuk.
Ezalatt párszor meglocsoljuk a fűszeres olajjal és megfordítjuk, hogy mindkét oldaluk megpiruljon. Hagyjuk teljesen kihűlni és egy éles késsel vékony szeleteket vágunk. Közben a sajtot kb. 3 mm vastag szeletekre vágjuk és egy virág alakú süti szaggatóval kinyomjuk. A kolbászt karikára vágjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, a lila hagymát és a kígyóuborkát karikára vágjuk. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk és felkarikázzuk.
Egy kínáló tálra fektetjük a töltött karaj szeletek és tetszőlegesen feldíszítjük a többi alapanyaggal.