Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vendégváró karajos tál recept

Vendégváró karajos tál
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Pöttyös karajhoz:

    • 2 db kb. 15 cm hosszá karaj darab
    • 15 dkg snack kolbász (ez 6 rövid szál)
    • 1 tk só
    • 1 tk fokhagyma granulátum
    • 1 kk őrölt bors
    • 1 dl olaj

    Továbbá:
    2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    • 1 kis fej lila hagyma
    • 7 dkg száraz kolbász
    • 10 dkg trappista sajt
    • 0,5 rúd kígyóuborka
    • Pár db koktélparadicsom

    Elkészítése:

    A hús darabokat alaposan megtisztítjuk. Egy hosszú, vékony pengéjű késsel 3 lyukat szúrunk mindkettőbe, amibe beledugjuk a snack kolbászokat. Egy magasabb falú, nagyobb méretű tepsibe öntjük az olajat.

    A megtöltött husikat meghintjük sóval, borssal, fokhagyma granulátummal. A tepsibe fektetjük. Öntünk közéjük kb. 1,5 dl vizet és lefedjük alufóliával. Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 220 fokon 90 percet puhítjuk hőlégkeveréssel, majd a fóliát levéve további 30-40 percet pirítjuk.

    Ezalatt párszor meglocsoljuk a fűszeres olajjal és megfordítjuk, hogy mindkét oldaluk megpiruljon. Hagyjuk teljesen kihűlni és egy éles késsel vékony szeleteket vágunk. Közben a sajtot kb. 3 mm vastag szeletekre vágjuk és egy virág alakú süti szaggatóval kinyomjuk. A kolbászt karikára vágjuk.

    A zöldségeket megtisztítjuk, a lila hagymát és a kígyóuborkát karikára vágjuk. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk és felkarikázzuk.

    Egy kínáló tálra fektetjük a töltött karaj szeletek és tetszőlegesen feldíszítjük a többi alapanyaggal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá