Vendégváró karajos tál

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Pöttyös karajhoz:

  • 2 db kb. 15 cm hosszá karaj darab
  • 15 dkg snack kolbász (ez 6 rövid szál)
  • 1 tk só
  • 1 tk fokhagyma granulátum
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 dl olaj

Továbbá:
2 tojás

  • 1 kis fej lila hagyma
  • 7 dkg száraz kolbász
  • 10 dkg trappista sajt
  • 0,5 rúd kígyóuborka
  • Pár db koktélparadicsom

Elkészítése:

A hús darabokat alaposan megtisztítjuk. Egy hosszú, vékony pengéjű késsel 3 lyukat szúrunk mindkettőbe, amibe beledugjuk a snack kolbászokat. Egy magasabb falú, nagyobb méretű tepsibe öntjük az olajat.

A megtöltött husikat meghintjük sóval, borssal, fokhagyma granulátummal. A tepsibe fektetjük. Öntünk közéjük kb. 1,5 dl vizet és lefedjük alufóliával. Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 220 fokon 90 percet puhítjuk hőlégkeveréssel, majd a fóliát levéve további 30-40 percet pirítjuk.

Ezalatt párszor meglocsoljuk a fűszeres olajjal és megfordítjuk, hogy mindkét oldaluk megpiruljon. Hagyjuk teljesen kihűlni és egy éles késsel vékony szeleteket vágunk. Közben a sajtot kb. 3 mm vastag szeletekre vágjuk és egy virág alakú süti szaggatóval kinyomjuk. A kolbászt karikára vágjuk.

A zöldségeket megtisztítjuk, a lila hagymát és a kígyóuborkát karikára vágjuk. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk és felkarikázzuk.

Egy kínáló tálra fektetjük a töltött karaj szeletek és tetszőlegesen feldíszítjük a többi alapanyaggal.