Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött szerencsemalacok kaszinó tojással és franciasalátával recept

Töltött szerencsemalacok kaszinó tojással és franciasalátával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Malackákhoz:

    • 60 dkg finomliszt
    • 1,5 tk só
    • 1 tk cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 130 g (kisdoboz) joghurt
    • kb 2 dl tej
    • 0,5 dl olaj
    • 2,5 dkg élesztő

    Kenéshez:

    • 15 dkg puha vaj
    • 1 ek liszt

    Töltelék:

    • 10 dkg apróra vágott sonka
    • 10 dkg piritott bacon
    • 8-10 dkg reszelt sajt
    • pici só
    • bors
    • 1 apróra vágott lila hagyma
    • 20 dkg füstölt sajtkrém

    Franciasaláta:

    • 1 kg franciasaláta zöldségkeverék (mélyhűtött)
    • 1 nagyobb alma
    • 4 kisebb savanyú csemege uborka
    • majonéz(ízlés szerint)
    • mustár(Ízlés szerint)
    • bors
    • 1 kis doboz tejföl
    • csipet só
    • cukor
    • fekete bors

    Kaszinótojás:

    • 6tojás
    • 2 evőkanál majonéz
    • 1 evőkanál mustár
    • petrezselyem
    • 1,5 dl tejföl
    • kevés cukor
    • bors

    Elkészítése:

    Malackák:

    A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépbe készítettem és összeállítottam a tésztát. Kalácstészta állagúnak kell lennie.
    Kiolajozott kelesztőtálban hagytam fél óráig pihenni.

    Ezalatt elkészítettem a tölteléket. A hozzávalókat alaposan elkevertem.

    A megkelt tésztát lisztezett felületre borítottam és egészen vékonyra kinyújtottam. A puha vajat és a lisztet elkevertem és a tésztára kentem. Keskenyebb oldalától kezdve feltekertem. Letakartam egy fóliával és harminc percre hűvös helyre tettem.

    Ezután ismét kinyújtottam, majd megint feltekertem. Ismét hagytam 30 percig pihenni a hűvösön.

    Végül kb 2 mm vastagra nyújtottam. A tésztát előzőleg kettévágtam és külön-külön dolgoztam vele, úgy könnyebb kezelni. 8 cm átmérőjű korongokat szaggattam ki belőle. Minden másodikra tettem egy-egy kiskanál tölteléket, amit egy másik tésztával befedtem. Sütőpapírral bélelt tepsire ültettem őket. Az orroknak kisebb köröket szaggattam, a füleknek a leeső tésztadarabokból háromszögeket vágtam. Megkentem tojással a malackákat, majd a szemeknek fekete borsot használtam. Az orrokat egy grillpálcával két helyen megszúrtam.

    200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt sültek pirosra.

    Franciasaláta:

    A franciasaláta alap zöldségkeveréket feltettem főni, ételízesitővel, kevés vízzel, épphogy ellepje. Nem főztem teljesen puhára. Leöntöttem a vizet, kihűtöttem, közben elkészítettem a tartár mártást.

    Az almát meghámoztam, kimagoztam és felszeleteltem pici darabokra. Az uborkát szintén kicsi karikákra vágtam. A majonézt összekevertem a tejföllel, borsot szórtam bele, beletettem az összevágott almát, uborkát jól elkevertem. Végül a kihűlt zöldségeket adtam hozzá és jól elkevertem.

    Kaszinótojás:

    A tojásokat megfőztem, megpucoltam, kettévágtam. Kivettem a sárgáját, villával összetörtem, hozzákevertem a többi hozzávalót és visszatöltöttem a tojásfehérjébe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá