Töltött szerencsemalacok kaszinó tojással és franciasalátával recept
Hozzávalók:
Malackákhoz:
- 60 dkg finomliszt
- 1,5 tk só
- 1 tk cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 130 g (kisdoboz) joghurt
- kb 2 dl tej
- 0,5 dl olaj
- 2,5 dkg élesztő
Kenéshez:
- 15 dkg puha vaj
- 1 ek liszt
Töltelék:
- 10 dkg apróra vágott sonka
- 10 dkg piritott bacon
- 8-10 dkg reszelt sajt
- pici só
- bors
- 1 apróra vágott lila hagyma
- 20 dkg füstölt sajtkrém
Franciasaláta:
- 1 kg franciasaláta zöldségkeverék (mélyhűtött)
- 1 nagyobb alma
- 4 kisebb savanyú csemege uborka
- majonéz(ízlés szerint)
- mustár(Ízlés szerint)
- bors
- 1 kis doboz tejföl
- csipet só
- cukor
- fekete bors
Kaszinótojás:
- 6tojás
- 2 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál mustár
- petrezselyem
- 1,5 dl tejföl
- kevés cukor
- só
- bors
Elkészítése:
Malackák:
A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépbe készítettem és összeállítottam a tésztát. Kalácstészta állagúnak kell lennie.
Kiolajozott kelesztőtálban hagytam fél óráig pihenni.
Ezalatt elkészítettem a tölteléket. A hozzávalókat alaposan elkevertem.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítottam és egészen vékonyra kinyújtottam. A puha vajat és a lisztet elkevertem és a tésztára kentem. Keskenyebb oldalától kezdve feltekertem. Letakartam egy fóliával és harminc percre hűvös helyre tettem.
Ezután ismét kinyújtottam, majd megint feltekertem. Ismét hagytam 30 percig pihenni a hűvösön.
Végül kb 2 mm vastagra nyújtottam. A tésztát előzőleg kettévágtam és külön-külön dolgoztam vele, úgy könnyebb kezelni. 8 cm átmérőjű korongokat szaggattam ki belőle. Minden másodikra tettem egy-egy kiskanál tölteléket, amit egy másik tésztával befedtem. Sütőpapírral bélelt tepsire ültettem őket. Az orroknak kisebb köröket szaggattam, a füleknek a leeső tésztadarabokból háromszögeket vágtam. Megkentem tojással a malackákat, majd a szemeknek fekete borsot használtam. Az orrokat egy grillpálcával két helyen megszúrtam.
200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt sültek pirosra.
Franciasaláta:
A franciasaláta alap zöldségkeveréket feltettem főni, ételízesitővel, kevés vízzel, épphogy ellepje. Nem főztem teljesen puhára. Leöntöttem a vizet, kihűtöttem, közben elkészítettem a tartár mártást.
Az almát meghámoztam, kimagoztam és felszeleteltem pici darabokra. Az uborkát szintén kicsi karikákra vágtam. A majonézt összekevertem a tejföllel, borsot szórtam bele, beletettem az összevágott almát, uborkát jól elkevertem. Végül a kihűlt zöldségeket adtam hozzá és jól elkevertem.
Kaszinótojás:
A tojásokat megfőztem, megpucoltam, kettévágtam. Kivettem a sárgáját, villával összetörtem, hozzákevertem a többi hozzávalót és visszatöltöttem a tojásfehérjébe.