Hozzávalók:
Malackákhoz:
Kenéshez:
Töltelék:
Franciasaláta:
Kaszinótojás:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépbe készítettem és összeállítottam a tésztát. Kalácstészta állagúnak kell lennie.
Kiolajozott kelesztőtálban hagytam fél óráig pihenni.
Ezalatt elkészítettem a tölteléket. A hozzávalókat alaposan elkevertem.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítottam és egészen vékonyra kinyújtottam. A puha vajat és a lisztet elkevertem és a tésztára kentem. Keskenyebb oldalától kezdve feltekertem. Letakartam egy fóliával és harminc percre hűvös helyre tettem.
Ezután ismét kinyújtottam, majd megint feltekertem. Ismét hagytam 30 percig pihenni a hűvösön.
Végül kb 2 mm vastagra nyújtottam. A tésztát előzőleg kettévágtam és külön-külön dolgoztam vele, úgy könnyebb kezelni. 8 cm átmérőjű korongokat szaggattam ki belőle. Minden másodikra tettem egy-egy kiskanál tölteléket, amit egy másik tésztával befedtem. Sütőpapírral bélelt tepsire ültettem őket. Az orroknak kisebb köröket szaggattam, a füleknek a leeső tésztadarabokból háromszögeket vágtam. Megkentem tojással a malackákat, majd a szemeknek fekete borsot használtam. Az orrokat egy grillpálcával két helyen megszúrtam.
200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt sültek pirosra.
A franciasaláta alap zöldségkeveréket feltettem főni, ételízesitővel, kevés vízzel, épphogy ellepje. Nem főztem teljesen puhára. Leöntöttem a vizet, kihűtöttem, közben elkészítettem a tartár mártást.
Az almát meghámoztam, kimagoztam és felszeleteltem pici darabokra. Az uborkát szintén kicsi karikákra vágtam. A majonézt összekevertem a tejföllel, borsot szórtam bele, beletettem az összevágott almát, uborkát jól elkevertem. Végül a kihűlt zöldségeket adtam hozzá és jól elkevertem.
A tojásokat megfőztem, megpucoltam, kettévágtam. Kivettem a sárgáját, villával összetörtem, hozzákevertem a többi hozzávalót és visszatöltöttem a tojásfehérjébe.