Töltött szerencsemalacok kaszinó tojással és franciasalátával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Töltött szerencsemalacok kaszinó tojással és franciasalátával

Hozzávalók:
Malackákhoz:

  • 60 dkg finomliszt
  • 1,5 tk só
  • 1 tk cukor
  • 1 tojás
  • 130 g (kisdoboz) joghurt
  • kb 2 dl tej
  • 0,5 dl olaj
  • 2,5 dkg élesztő

Kenéshez:

  • 15 dkg puha vaj
  • 1 ek liszt

Töltelék:

  • 10 dkg apróra vágott sonka
  • 10 dkg piritott bacon
  • 8-10 dkg reszelt sajt
  • pici só
  • bors
  • 1 apróra vágott lila hagyma
  • 20 dkg füstölt sajtkrém

Franciasaláta:

  • 1 kg franciasaláta zöldségkeverék (mélyhűtött)
  • 1 nagyobb alma
  • 4 kisebb savanyú csemege uborka
  • majonéz(ízlés szerint)
  • mustár(Ízlés szerint)
  • bors
  • 1 kis doboz tejföl
  • csipet só
  • cukor
  • fekete bors

Kaszinótojás:

  • 6tojás
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • petrezselyem
  • 1,5 dl tejföl
  • kevés cukor
  • bors

Elkészítése:

Malackák:

A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépbe készítettem és összeállítottam a tésztát. Kalácstészta állagúnak kell lennie.
Kiolajozott kelesztőtálban hagytam fél óráig pihenni.

Ezalatt elkészítettem a tölteléket. A hozzávalókat alaposan elkevertem.

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítottam és egészen vékonyra kinyújtottam. A puha vajat és a lisztet elkevertem és a tésztára kentem. Keskenyebb oldalától kezdve feltekertem. Letakartam egy fóliával és harminc percre hűvös helyre tettem.

Ezután ismét kinyújtottam, majd megint feltekertem. Ismét hagytam 30 percig pihenni a hűvösön.

Végül kb 2 mm vastagra nyújtottam. A tésztát előzőleg kettévágtam és külön-külön dolgoztam vele, úgy könnyebb kezelni. 8 cm átmérőjű korongokat szaggattam ki belőle. Minden másodikra tettem egy-egy kiskanál tölteléket, amit egy másik tésztával befedtem. Sütőpapírral bélelt tepsire ültettem őket. Az orroknak kisebb köröket szaggattam, a füleknek a leeső tésztadarabokból háromszögeket vágtam. Megkentem tojással a malackákat, majd a szemeknek fekete borsot használtam. Az orrokat egy grillpálcával két helyen megszúrtam.

200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt sültek pirosra.

Franciasaláta:

A franciasaláta alap zöldségkeveréket feltettem főni, ételízesitővel, kevés vízzel, épphogy ellepje. Nem főztem teljesen puhára. Leöntöttem a vizet, kihűtöttem, közben elkészítettem a tartár mártást.

Az almát meghámoztam, kimagoztam és felszeleteltem pici darabokra. Az uborkát szintén kicsi karikákra vágtam. A majonézt összekevertem a tejföllel, borsot szórtam bele, beletettem az összevágott almát, uborkát jól elkevertem. Végül a kihűlt zöldségeket adtam hozzá és jól elkevertem.

Kaszinótojás:

A tojásokat megfőztem, megpucoltam, kettévágtam. Kivettem a sárgáját, villával összetörtem, hozzákevertem a többi hozzávalót és visszatöltöttem a tojásfehérjébe.