Sajttekercs egyszerűen recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 12 szelet sajt (nem ömlesztett!)
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 tömlős sajt (bármilyen ízű, 100 g)
- 10 dkg vaj
- 8 szelet gépsonka
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk mustár
- 1 csokor petrezselyemlevél apróra vágva
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat megfőzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk.
Egy gáztepsibe sütőpapírt terítünk, majd kevés olajjal megkenjük (így sokkal könnyebben le fog jönni a sütőpapírról).
A szeletelt sajtot beletesszük úgy, hogy fedjék egymást. Rászórjuk a reszelt sajtot. Betoljuk a sütőbe és kb 3-4 perc alatt összeolvasztjuk az egészet, majd kihűtjük.
A tojásokat elvágjuk és a sárgákat egy edénybe tesszük. A fehérjéket apróra összevágjuk.
A sárgákhoz hozzáadjuk a puha vajat, mustárt, sót és jól összetörjük, keverjük az egészet.
A fehérjékhez hozzáadjuk a tömlős sajtot, sót, borsot, aprított petrezselymet és jól összekeverjük az egészet.
A tepsiről lehúzzuk a sütőpapírral együtt a sajtot, majd 3/4-ére eákenjük a tojásfehérjés krémet. Kitesszük a tetejét a sonkával, majd erre rákenjük a mustáros-tojássárgás krémet.
A sütőpapírral az egészet jó szorosan feltekerjük, belecsomagoljuk az egészet a sütőpapírba és néhány órára hűvös helyre tesszük.
Vékonyra felszeletelve tálaljuk.