Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajttekercs recept

Sajttekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg trappista sajt
    • 1,5 l forró víz

    Töltelék:

    • 4 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg gépsonka
    • pici bors
    • tejföl

    Elkészítése:

    Egy edényben forraljunk fel 1,5 liter vizet. Ha forr, zárjuk el alatta a lángot, és helyezzük bele a sajtot 20 percre. (Az idő fontos, hogy ne puhuljon túl a sajt, különben ragadni fog!)

    Amíg a sajt a vízben van, készítsük el a tölteléket: a sonkát a főtt tojásokkal daráljuk le. Sózzuk, borsozzuk, és adjunk hozzá annyi tejfölt, hogy krémes tölteléket kapjunk.

    A sajtot emeljük ki a vízből, töröljük szárazra, és deszkán nyújtsuk ki vékonyra. Kenjük rá a tölteléket, és tekerjük fel szorosan. Tegyük hűtőbe pár órára.

    Tipp:

    Kitűnő reggeli, vacsora, vagy hidegtálra is tehetjük, ha partit rendezünk.

    Más töltelékkel is készíthetjük, pl. körözöttel, kolbászos-tömlős sajtos, ki mit szeret.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá