Sajttekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg trappista sajt
  • 1,5 l forró víz

Töltelék:

  • 4 főtt tojás
  • 20 dkg gépsonka
  • pici bors
  • tejföl

Elkészítése:

Egy edényben forraljunk fel 1,5 liter vizet. Ha forr, zárjuk el alatta a lángot, és helyezzük bele a sajtot 20 percre. (Az idő fontos, hogy ne puhuljon túl a sajt, különben ragadni fog!)

Amíg a sajt a vízben van, készítsük el a tölteléket: a sonkát a főtt tojásokkal daráljuk le. Sózzuk, borsozzuk, és adjunk hozzá annyi tejfölt, hogy krémes tölteléket kapjunk.

A sajtot emeljük ki a vízből, töröljük szárazra, és deszkán nyújtsuk ki vékonyra. Kenjük rá a tölteléket, és tekerjük fel szorosan. Tegyük hűtőbe pár órára.

Tipp:

Kitűnő reggeli, vacsora, vagy hidegtálra is tehetjük, ha partit rendezünk.

Más töltelékkel is készíthetjük, pl. körözöttel, kolbászos-tömlős sajtos, ki mit szeret.