Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kemény tojás zöldborsós mártásban recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat


  • Hozzávalók:

    • 10 tojás
    • 10 dkg szalonna
    • 1 dl tej
    • 13 dkg vaj
    • 1/2 citrom leve
    • 15 dkg konzerv zöldborsó
    • só,őrölt bors

    Elkészítése:
    Főzzünk keményre 8 db tojást. 10 dkg szalonnát vágjuk fel vékony szeletekre,forró serpenyőben pirítsuk meg,majd szedjük ki,és papírtörlőn csepegtessük le.Vízgőz fölött főzzünk sűrűre 1dl tejet,13dkg vajat,2 tojás sárgáját.Ízlés szerint ízesítsük sóval,borssal és a citrom levével,majd keverjük hozzá a borsót.A kemény tojásokat pucoljuk meg és hosszában vágjuk ketté.A pirított szalonnaszeletek nagy részét tegyük egy jénai tál aljára,rakjuk rá a fél tojásokat és az egészet öntsük le a borsós mártással.A tetejét a maradék szalonnaszeletekkel díszítsük.Jól lehűtve tálaljuk.
    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek