Kemény tojás zöldborsós mártásban

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 10 tojás
  • 10 dkg szalonna
  • 1 dl tej
  • 13 dkg vaj
  • 1/2 citrom leve
  • 15 dkg konzerv zöldborsó
  • só,őrölt bors

Elkészítése:
Főzzünk keményre 8 db tojást. 10 dkg szalonnát vágjuk fel vékony szeletekre,forró serpenyőben pirítsuk meg,majd szedjük ki,és papírtörlőn csepegtessük le.Vízgőz fölött főzzünk sűrűre 1dl tejet,13dkg vajat,2 tojás sárgáját.Ízlés szerint ízesítsük sóval,borssal és a citrom levével,majd keverjük hozzá a borsót.A kemény tojásokat pucoljuk meg és hosszában vágjuk ketté.A pirított szalonnaszeletek nagy részét tegyük egy jénai tál aljára,rakjuk rá a fél tojásokat és az egészet öntsük le a borsós mártással.A tetejét a maradék szalonnaszeletekkel díszítsük.Jól lehűtve tálaljuk.
Jó étvágyat!