Franciasalátás tojás alagút recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 24 szelet gépsonka
- 3 savanyú uborka
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kis doboz majonéz
- 1 doboz 20 %-os tejföl
- 1 ek mustár
- csipet őrölt bors
- csipet porcukor
- 1 húsleveskocka
- 1,5 dl víz
- 20 g zselatin
- 2 alma
- 20 dkg sárgarépa
- 10 dkg petrezselyemgyökér
- 30 dkg burgonya
- 40 dkg zöldborsó
- fél zellergumó
- 1 citrom
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük. Ha kihűlt, megtisztítjuk.
A zöldségeket (répa, petrezselyem, zeller, burgonya) egyforma, kb fél cm-es kockákra vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük, majd kihűtjük.
Az uborkát és az almákat kisebb kockákra vágjuk, majd beletesszük az alapba.
A vizet a leveskockával és a zselatinnal összeolvasztjuk.
A majonézt, a tejfölt, a mustárt, a citrom levét, a borsot, a porcukrot kikeverjük és hozzáöntjük a lehűlt zselatint, majd az alapot, uborkát ás az almát is beleforgatjuk. Kész is a saláta.
Két őzgerincformát kibélelünk folpackkal, beleterítjük a sonkaszeleteket, félig megtöltjük franciasalátával és belenyomkodunk 5 főtt tojást. Az őzgerincet tejesen megtöltjük a maradék salátával és sonkával befedjük.
Hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük. A megmaradt salátát tálaláskor a szeletek mellé helyezzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

