Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszpikos tojás recept

Aszpikos tojás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 6 db üres  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁShéj
    • 1 csomag zselatin
    • 2 dl átszűrt húsleves alaplé
      (vagy 2 dl víz és 1 kk ételízesítő felfőzve és ruhán átszűrve)

    A töltelék ízlés szerint:

    • főtt sonka
    • főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • színes tv paprika
    • csemege kukorica
    • lila- és csemegehagyma
    • zöldborsó

    Elkészítése:

    A tojások alját tűvel kiszúrjuk és kis hegyes ollóval lyukat vágunk rá, majd megfordítjuk és kirázzuk belőlük a tartalmát, amit más ételekhez fel lehet használni.
    A tojáshéjakat folyó vízzel többször alaposan kiöblítjük és a lyukkal lefelé egy tojástartóba téve alaposan kicsepegtetjük, amíg meg nem szárad a belseje (kb. fél nap kell).

    A tölteléket a kukorica és a zöldborsó kivételével apró kockákra vágjuk és a színeket összeállítva belerétegeljük a tojásokba.

    A húsleves,- vagy az ételízesítőből főzött leveslét a zselatin tasakján leírt módon elkészítjük. Miután kissé visszahűlt, egy kisebb tölcsér segítségével felöntjük vele a töltött tojásokat.
    Hűtőszekrényben dermesztjük minimum 3 órán át, ezután óvatosan leszedegetjük a tojások héját.

    Hidegtálakhoz, pirítós mellé, ill. főfogáshoz köretnek is kitűnő. Én zsebes karajjal és rizibizivel szervíroztam.

    Tipp:

    Főleg Húsvét előtt a sütisütések folyamán már el lehet kezdeni gyűjtögetni a tojáshéjakat, hogy a főtt sonkából és a köretekből igényes, guszta hidegtálat tudjunk varázsolni az ünnepi asztalra! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá