Abált császárszalonna recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1,5 kg-os bőrös császárszalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 2 fej fokhagyma
- 15 szem egész bors
- 5 db babérlevél
- 1 ek só
Tetejére:
- 1 tk zúzott fokhagyma
- 1 kk őrölt bors
- 1 ek fűszerpaprika
Elkészítése:
A szalonnát átmossuk, az esetleges szőröket a bőrös részéről letakarítjuk, majd egy fazékba téve felöntjük annyi vízzel, hogy picit ellepje, beletesszük a megtisztított hagymákat és a fűszereket, felforraljuk és nagyon lassú tűzön lefedve legalább 3 órán át puhára főzzük, illetve abáljuk.
Ezután óvatosan kiszedjük és tálcára tesszük.
Végül, miután annyira meghűlt, hogy kézzel érinteni lehet, rákenjük a zúzott fokhagymát, megborsozzuk és a fűszerpaprikát rászórva a tenyerünkkel kissé rápaskolva jól megpaprikázzuk.
3-4 óra dermedés után ízlés szerint bármivel fogyasztható!
jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.