Abált császárszalonna recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,5 kg-os bőrös császárszalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 2 fej fokhagyma
- 15 szem egész bors
- 5 db babérlevél
- 1 ek só
Tetejére:
- 1 tk zúzott fokhagyma
- 1 kk őrölt bors
- 1 ek fűszerpaprika
Elkészítése:
A szalonnát átmossuk, az esetleges szőröket a bőrös részéről letakarítjuk, majd egy fazékba téve felöntjük annyi vízzel, hogy picit ellepje, beletesszük a megtisztított hagymákat és a fűszereket, felforraljuk és nagyon lassú tűzön lefedve legalább 3 órán át puhára főzzük, illetve abáljuk.
Ezután óvatosan kiszedjük és tálcára tesszük.
Végül, miután annyira meghűlt, hogy kézzel érinteni lehet, rákenjük a zúzott fokhagymát, megborsozzuk és a fűszerpaprikát rászórva a tenyerünkkel kissé rápaskolva jól megpaprikázzuk.
3-4 óra dermedés után ízlés szerint bármivel fogyasztható!
jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









