Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Abált császárszalonna recept

Abált császárszalonna
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg-os bőrös császárszalonna
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 fej fokhagyma
    • 15 szem egész bors
    • 5 db babérlevél
    • 1 ek só

    Tetejére:

    • 1 tk zúzott fokhagyma
    • 1 kk őrölt bors
    • 1 ek fűszerpaprika

    Elkészítése:

    A szalonnát átmossuk, az esetleges szőröket a bőrös részéről letakarítjuk, majd egy fazékba téve felöntjük annyi vízzel, hogy picit ellepje, beletesszük a megtisztított hagymákat és a fűszereket, felforraljuk és nagyon lassú tűzön lefedve legalább 3 órán át puhára főzzük, illetve abáljuk.

    Ezután óvatosan kiszedjük és tálcára tesszük.

    Végül, miután annyira meghűlt, hogy kézzel érinteni lehet, rákenjük a zúzott fokhagymát, megborsozzuk és a fűszerpaprikát rászórva a tenyerünkkel kissé rápaskolva jól megpaprikázzuk.

    3-4 óra dermedés után ízlés szerint bármivel fogyasztható!

    jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá