Abált császárszalonna recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg-os bőrös császárszalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 2 fej fokhagyma
- 15 szem egész bors
- 5 db babérlevél
- 1 ek só
Tetejére:
- 1 tk zúzott fokhagyma
- 1 kk őrölt bors
- 1 ek fűszerpaprika
Elkészítése:
A szalonnát átmossuk, az esetleges szőröket a bőrös részéről letakarítjuk, majd egy fazékba téve felöntjük annyi vízzel, hogy picit ellepje, beletesszük a megtisztított hagymákat és a fűszereket, felforraljuk és nagyon lassú tűzön lefedve legalább 3 órán át puhára főzzük, illetve abáljuk.
Ezután óvatosan kiszedjük és tálcára tesszük.
Végül, miután annyira meghűlt, hogy kézzel érinteni lehet, rákenjük a zúzott fokhagymát, megborsozzuk és a fűszerpaprikát rászórva a tenyerünkkel kissé rápaskolva jól megpaprikázzuk.
3-4 óra dermedés után ízlés szerint bármivel fogyasztható!
jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »