Abált császárszalonna

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 kg-os bőrös császárszalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 15 szem egész bors
  • 5 db babérlevél
  • 1 ek só

Tetejére:

  • 1 tk zúzott fokhagyma
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 ek fűszerpaprika

Elkészítése:

A szalonnát átmossuk, az esetleges szőröket a bőrös részéről letakarítjuk, majd egy fazékba téve felöntjük annyi vízzel, hogy picit ellepje, beletesszük a megtisztított hagymákat és a fűszereket, felforraljuk és nagyon lassú tűzön lefedve legalább 3 órán át puhára főzzük, illetve abáljuk.

Ezután óvatosan kiszedjük és tálcára tesszük.

Végül, miután annyira meghűlt, hogy kézzel érinteni lehet, rákenjük a zúzott fokhagymát, megborsozzuk és a fűszerpaprikát rászórva a tenyerünkkel kissé rápaskolva jól megpaprikázzuk.

3-4 óra dermedés után ízlés szerint bármivel fogyasztható!

jó étvágyat kívánok!