Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zsályás rántott lazac recept

Zsályás rántott lazac
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
1 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Körethez:

    • 1/2 kg burgonya
    • pár kanál liba vagy kacsazsír
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 kanál zsemlemorzsa
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg CORN FLAKES morzsa kicsit durvára törve
    • 2 dl étolaj a sütéshez

    Rántott lazachoz:

    • 2 db 20 dkg-os lazacfilé
    • 1 kávéskanál szárított, őrölt zsálya
    • 1 kanál olíva olaj
    • 1 kanál citromlé

    Panírozáshoz:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 dl tej
    • liszt
    • zsemlemorzsa

    Salátához:

    • 10 dkg lila káposzta
    • 1 fej lilahagyma
    • 1/2 szál póréhagyma
    • 1 sárga és 1 piros paprika
    • 2 paradicsom
    • 1/2 csokor petrezselyemzöld
    • 3 csemege uborka
    • 1/2 dl olíva olaj
    • balzsamecet ízlés szerint
    • 1/2 tubus majonéz
    • 3 marék zöld csíra

    Elkészítése:

    A tisztított, mosott burgonyát a fokhagymával, sóval és a zsiradékkal egy közepes tepsibe tesszük és 200 fokon pirosra sütjük. Ha kihűlt lereszeljük, hozzáadjuk a zsemyemorzsát, sót, tojást. Kis golyókat formázunk belőle és beleforgatjuk a durvára tört conr flakes morzsába és hűtőbe tesszük.

    A lazacot bekenjük olíva olajjal, meghintjük sóval, zsályával és a citromlével. Pár órára hűtőbe tesszük ezt is. Ezért célszerű először a lazacot bepácolni.

    A salátához való zöldségféléket vékonyan felszeljük, picit megsózzuk. Az olajat, ecetet, és a fűszerkeveréket összekeverjük, majd a salátára öntjük. Beletesszük a csírát és a petrezselyemzöldet durvára vágva, majd összekeverjük. Tálaláskor adjuk hozzá a majonézt.

    A lazacot szokásos módon panírozzuk a burgonyagolyókkal együtt aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá