Zsályás rántott lazac recept
Hozzávalók:
Körethez:
- 1/2 kg burgonya
- pár kanál liba vagy kacsazsír
- só
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kanál zsemlemorzsa
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg CORN FLAKES morzsa kicsit durvára törve
- 2 dl étolaj a sütéshez
Rántott lazachoz:
- 2 db 20 dkg-os lazacfilé
- 1 kávéskanál szárított, őrölt zsálya
- só
- 1 kanál olíva olaj
- 1 kanál citromlé
Panírozáshoz:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 dl tej
- liszt
- zsemlemorzsa
Salátához:
- 10 dkg lila káposzta
- 1 fej lilahagyma
- 1/2 szál póréhagyma
- 1 sárga és 1 piros paprika
- 2 paradicsom
- 1/2 csokor petrezselyemzöld
- 3 csemege uborka
- só
- 1/2 dl olíva olaj
- balzsamecet ízlés szerint
- 1/2 tubus majonéz
- 3 marék zöld csíra
Elkészítése:
A tisztított, mosott burgonyát a fokhagymával, sóval és a zsiradékkal egy közepes tepsibe tesszük és 200 fokon pirosra sütjük. Ha kihűlt lereszeljük, hozzáadjuk a zsemyemorzsát, sót, tojást. Kis golyókat formázunk belőle és beleforgatjuk a durvára tört conr flakes morzsába és hűtőbe tesszük.
A lazacot bekenjük olíva olajjal, meghintjük sóval, zsályával és a citromlével. Pár órára hűtőbe tesszük ezt is. Ezért célszerű először a lazacot bepácolni.
A salátához való zöldségféléket vékonyan felszeljük, picit megsózzuk. Az olajat, ecetet, és a fűszerkeveréket összekeverjük, majd a salátára öntjük. Beletesszük a csírát és a petrezselyemzöldet durvára vágva, majd összekeverjük. Tálaláskor adjuk hozzá a majonézt.
A lazacot szokásos módon panírozzuk a burgonyagolyókkal együtt aranybarnára sütjük.