Zsályás rántott lazac

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
1 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Körethez:

  • 1/2 kg burgonya
  • pár kanál liba vagy kacsazsír
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kanál zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • 5 dkg CORN FLAKES morzsa kicsit durvára törve
  • 2 dl étolaj a sütéshez

Rántott lazachoz:

  • 2 db 20 dkg-os lazacfilé
  • 1 kávéskanál szárított, őrölt zsálya
  • 1 kanál olíva olaj
  • 1 kanál citromlé

Panírozáshoz:

  • 2 tojás
  • 1/2 dl tej
  • liszt
  • zsemlemorzsa

Salátához:

  • 10 dkg lila káposzta
  • 1 fej lilahagyma
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 1 sárga és 1 piros paprika
  • 2 paradicsom
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • 3 csemege uborka
  • 1/2 dl olíva olaj
  • balzsamecet ízlés szerint
  • 1/2 tubus majonéz
  • 3 marék zöld csíra

Elkészítése:

A tisztított, mosott burgonyát a fokhagymával, sóval és a zsiradékkal egy közepes tepsibe tesszük és 200 fokon pirosra sütjük. Ha kihűlt lereszeljük, hozzáadjuk a zsemyemorzsát, sót, tojást. Kis golyókat formázunk belőle és beleforgatjuk a durvára tört conr flakes morzsába és hűtőbe tesszük.

A lazacot bekenjük olíva olajjal, meghintjük sóval, zsályával és a citromlével. Pár órára hűtőbe tesszük ezt is. Ezért célszerű először a lazacot bepácolni.

A salátához való zöldségféléket vékonyan felszeljük, picit megsózzuk. Az olajat, ecetet, és a fűszerkeveréket összekeverjük, majd a salátára öntjük. Beletesszük a csírát és a petrezselyemzöldet durvára vágva, majd összekeverjük. Tálaláskor adjuk hozzá a majonézt.

A lazacot szokásos módon panírozzuk a burgonyagolyókkal együtt aranybarnára sütjük.