Hozzávalók:
Körethez:
Rántott lazachoz:
Panírozáshoz:
Salátához:
Elkészítése:
A tisztított, mosott burgonyát a fokhagymával, sóval és a zsiradékkal egy közepes tepsibe tesszük és 200 fokon pirosra sütjük. Ha kihűlt lereszeljük, hozzáadjuk a zsemyemorzsát, sót, tojást. Kis golyókat formázunk belőle és beleforgatjuk a durvára tört conr flakes morzsába és hűtőbe tesszük.
A lazacot bekenjük olíva olajjal, meghintjük sóval, zsályával és a citromlével. Pár órára hűtőbe tesszük ezt is. Ezért célszerű először a lazacot bepácolni.
A salátához való zöldségféléket vékonyan felszeljük, picit megsózzuk. Az olajat, ecetet, és a fűszerkeveréket összekeverjük, majd a salátára öntjük. Beletesszük a csírát és a petrezselyemzöldet durvára vágva, majd összekeverjük. Tálaláskor adjuk hozzá a majonézt.
A lazacot szokásos módon panírozzuk a burgonyagolyókkal együtt aranybarnára sütjük.