Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges halleves recept

Zöldséges halleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg afrikai harcsafilé
    • 1 vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 db sárgarépa
    • 1-2 db krumpli
    • 3 szál zeller zöld
    • 1 db zöldségleveskocka
    • őrölt bors
    • szerecsendió
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1,5 l víz
    • 2 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A harcsafilét vágjuk fel ízlés szerinti kockákra. A krumplit és a sárgarépát vágjuk fel vékonyra. A vöröshagymát, és a fokhagymát vágjuk fel apróra.

    Egy edénybe hevítsük fel az olajat, majd kezdjük el a vöröshagymát üvegesre párolni. Amikor már üveges, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a feldarabolt sárgarépát és a krumplit. Keverjük alaposan össze, majd kevergetve pároljuk pár percig. Ezután ízlés szerint szórjuk meg őrölt borssal, és szerecsendióval, majd keverjük össze, és öntsük fel a vízzel. Tegyük bele a zeller zöldet, a leveskockát, sózzuk, és szép lassan főzzük félpuhára.

    Amikor a zöldségek félpuhára főttek, adjuk hozzá a feldarabolt halat, és ízlés szerint citromlevet, majd pár perc alatt főzzük puhára. (közben ha szükséges akkor fűszerezzünk utána)

    Amikor a leves készre főtt, óvatos kevergetés mellett csorgassuk bele a főzőtejszínt, majd 1-2 perc alatt forraljuk ki.

    Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, majd merjük a levest tányérokba, és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá