Zöldséges halleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg afrikai harcsafilé
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1-2 db krumpli
  • 3 szál zeller zöld
  • 1 db zöldségleveskocka
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1,5 l víz
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítése:

A harcsafilét vágjuk fel ízlés szerinti kockákra. A krumplit és a sárgarépát vágjuk fel vékonyra. A vöröshagymát, és a fokhagymát vágjuk fel apróra.

Egy edénybe hevítsük fel az olajat, majd kezdjük el a vöröshagymát üvegesre párolni. Amikor már üveges, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a feldarabolt sárgarépát és a krumplit. Keverjük alaposan össze, majd kevergetve pároljuk pár percig. Ezután ízlés szerint szórjuk meg őrölt borssal, és szerecsendióval, majd keverjük össze, és öntsük fel a vízzel. Tegyük bele a zeller zöldet, a leveskockát, sózzuk, és szép lassan főzzük félpuhára.

Amikor a zöldségek félpuhára főttek, adjuk hozzá a feldarabolt halat, és ízlés szerint citromlevet, majd pár perc alatt főzzük puhára. (közben ha szükséges akkor fűszerezzünk utána)

Amikor a leves készre főtt, óvatos kevergetés mellett csorgassuk bele a főzőtejszínt, majd 1-2 perc alatt forraljuk ki.

Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, majd merjük a levest tányérokba, és úgy kínáljuk.