Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tonhalas sült rizsgombócok lepény kenyér köntösben recept

Tonhalas sült rizsgombócok lepény kenyér köntösben
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    26 gombóchoz:

    • 30 dkg főtt rizs
    • 1 doboz tonhal konzerv (130 g)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 szál újhagyma
    • 1 ek olívaolaj
    • citrombors
    • 1 szál friss kakukkfű, de lehet szárított is
    • 1/2 citrom héja és kevés leve
    • 2 ek zsemlemorzsa

    Tálaláshoz:

    • 1 fej égsaláta
    • majonéz
    • 1 édesburgonya/fő
    • pritamin paprika
    • lepény kenyér vagy tortilla lap

    Sütéshez:

    • zsemlemorzsa
    • szezámmag
    • olaj

    Elkészítése:

    A tonhalat lecsepegtetjük a levétől, a főtt rizshez adjuk és “szánk íze szerint”, a fent leírt hozzávalókat felhasználva fűszerezzük. Tojással és zsemlemorzsával formázhatóvá téve, diónyi gombócokat gömbölyítünk a masszából, majd szezámmagos morzsába forgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük.

    Amíg sülnek, a jégsalátát és a paprikát felszeleteljük, majonézben átforgatjuk és a felmelegített tortilla lapra halmozzuk. A sült édes burgonyával és a ropogósra sült tonhalas gömbökkel koronázva feltekerjük. J

    ó étvágyat hozzá!

    Tipp:

    Újrahasznosítás célzattal készültek ezek a kis gombócok, az előző napról megmaradt főtt rizst nem szerettem volna kidobni. Így nem is recept, csak egy ötlet született, amit megosztanék veletek :)
    Majonézes jégsalátába bújtatva, sült édes burgonyával, az egészet egy tortilla lepénybe bugyolálva fogyasztottuk.
    Kamasz fiam széles mosollyal nyugtázta, hogy finom és ilyet kéretik a suliba csomagolni! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá