Tonhalas sült rizsgombócok lepény kenyér köntösben recept
Hozzávalók:
26 gombóchoz:
- 30 dkg főtt rizs
- 1 doboz tonhal konzerv (130 g)
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 szál újhagyma
- 1 ek olívaolaj
- só
- citrombors
- 1 szál friss kakukkfű, de lehet szárított is
- 1/2 citrom héja és kevés leve
- 2 ek zsemlemorzsa
Tálaláshoz:
- 1 fej égsaláta
- majonéz
- 1 édesburgonya/fő
- pritamin paprika
- lepény kenyér vagy tortilla lap
Sütéshez:
- zsemlemorzsa
- szezámmag
- olaj
Elkészítése:
A tonhalat lecsepegtetjük a levétől, a főtt rizshez adjuk és “szánk íze szerint”, a fent leírt hozzávalókat felhasználva fűszerezzük. Tojással és zsemlemorzsával formázhatóvá téve, diónyi gombócokat gömbölyítünk a masszából, majd szezámmagos morzsába forgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük.
Amíg sülnek, a jégsalátát és a paprikát felszeleteljük, majonézben átforgatjuk és a felmelegített tortilla lapra halmozzuk. A sült édes burgonyával és a ropogósra sült tonhalas gömbökkel koronázva feltekerjük. J
ó étvágyat hozzá!
Tipp:
Újrahasznosítás célzattal készültek ezek a kis gombócok, az előző napról megmaradt főtt rizst nem szerettem volna kidobni. Így nem is recept, csak egy ötlet született, amit megosztanék veletek :)
Majonézes jégsalátába bújtatva, sült édes burgonyával, az egészet egy tortilla lepénybe bugyolálva fogyasztottuk.
Kamasz fiam széles mosollyal nyugtázta, hogy finom és ilyet kéretik a suliba csomagolni! :)