Tonhalas sült rizsgombócok lepény kenyér köntösben

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
26 gombóchoz:

  • 30 dkg főtt rizs
  • 1 doboz tonhal konzerv (130 g)
  • 1 tojás
  • 1 szál újhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • citrombors
  • 1 szál friss kakukkfű, de lehet szárított is
  • 1/2 citrom héja és kevés leve
  • 2 ek zsemlemorzsa

Tálaláshoz:

  • 1 fej égsaláta
  • majonéz
  • 1 édesburgonya/fő
  • pritamin paprika
  • lepény kenyér vagy tortilla lap

Sütéshez:

  • zsemlemorzsa
  • szezámmag
  • olaj

Elkészítése:

A tonhalat lecsepegtetjük a levétől, a főtt rizshez adjuk és “szánk íze szerint”, a fent leírt hozzávalókat felhasználva fűszerezzük. Tojással és zsemlemorzsával formázhatóvá téve, diónyi gombócokat gömbölyítünk a masszából, majd szezámmagos morzsába forgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük.

Amíg sülnek, a jégsalátát és a paprikát felszeleteljük, majonézben átforgatjuk és a felmelegített tortilla lapra halmozzuk. A sült édes burgonyával és a ropogósra sült tonhalas gömbökkel koronázva feltekerjük. J

ó étvágyat hozzá!

Tipp:

Újrahasznosítás célzattal készültek ezek a kis gombócok, az előző napról megmaradt főtt rizst nem szerettem volna kidobni. Így nem is recept, csak egy ötlet született, amit megosztanék veletek :)
Majonézes jégsalátába bújtatva, sült édes burgonyával, az egészet egy tortilla lepénybe bugyolálva fogyasztottuk.
Kamasz fiam széles mosollyal nyugtázta, hogy finom és ilyet kéretik a suliba csomagolni! :)