Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tengeri halfilé sütőtökkel, édesköménnyel és kecskesajttal recept

Tengeri halfilé sütőtökkel, édesköménnyel és kecskesajttal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg tengeri halfilé (tőkehal)
    • 1 édeskömény
    • 50 dkg sütőtök
    • 10 dkg lágy kecskesajt
    • 4 ek olívaolaj
    • 0,5 citrom leve
    • 3 dl főzőtejszín
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk őrölt édeskömény
    • 0,5 kk őrölt szegfűbors
    • 1/4 frissen reszelt szerecsendió
    • frissen őrölt bors

    Elkészítése:

    A fagyasztott tőkehalat kiolvasztom, a nedvességet papírtörlővel felitatom, és felkockázom. Az édesköményt leveleire szedem, és 1 cm-es csíkokra vágom. A sütőtököt meghámozom, felkockázom.
    Olajjal meglocsolom a tepsi alját, beleteszem a halat, meglocsolom a citrom levével, darálok rá kevés borsot, és megsózom.

    Erre rakom a sütőtököt, az édesköményt, és megszórom őrölt szegfű borssal, őrölt édesköménnyel, és reszelek rá szerecsendiót.

    A tojást elkeverem a tejszínnel, és meglocsolom vele az egészet. A tetejére morzsolom a kecskesajtot, ízlés szerint sózom.

    Sütőben 200 fokon 50 perc alatt készre sütöm.

    Párolt rizzsel, vagy önálló ételként tálalom.

    A tengeri halfilé sütőtökkel, édesköménnyel és kecskesajttal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 144 kcal
    Fehérje: 12 g
    Szénhidrát: 5 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá