Tengeri halfilé sütőtökkel, édesköménnyel és kecskesajttal recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 80 dkg tengeri halfilé (tőkehal)
- 1 édeskömény
- 50 dkg sütőtök
- 10 dkg lágy kecskesajt
- 4 ek olívaolaj
- 0,5 citrom leve
- 3 dl főzőtejszín
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk őrölt édeskömény
- 0,5 kk őrölt szegfűbors
- 1/4 frissen reszelt szerecsendió
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
A fagyasztott tőkehalat kiolvasztom, a nedvességet papírtörlővel felitatom, és felkockázom. Az édesköményt leveleire szedem, és 1 cm-es csíkokra vágom. A sütőtököt meghámozom, felkockázom.
Olajjal meglocsolom a tepsi alját, beleteszem a halat, meglocsolom a citrom levével, darálok rá kevés borsot, és megsózom.
Erre rakom a sütőtököt, az édesköményt, és megszórom őrölt szegfű borssal, őrölt édesköménnyel, és reszelek rá szerecsendiót.
A tojást elkeverem a tejszínnel, és meglocsolom vele az egészet. A tetejére morzsolom a kecskesajtot, ízlés szerint sózom.
Sütőben 200 fokon 50 perc alatt készre sütöm.
Párolt rizzsel, vagy önálló ételként tálalom.
A tengeri halfilé sütőtökkel, édesköménnyel és kecskesajttal kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 144 kcal
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 9 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 9 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.