Tengeri halfilé sütőtökkel, édesköménnyel és kecskesajttal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg tengeri halfilé (tőkehal)
  • 1 édeskömény
  • 50 dkg sütőtök
  • 10 dkg lágy kecskesajt
  • 4 ek olívaolaj
  • 0,5 citrom leve
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 tojás
  • 1 kk őrölt édeskömény
  • 0,5 kk őrölt szegfűbors
  • 1/4 frissen reszelt szerecsendió
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

A fagyasztott tőkehalat kiolvasztom, a nedvességet papírtörlővel felitatom, és felkockázom. Az édesköményt leveleire szedem, és 1 cm-es csíkokra vágom. A sütőtököt meghámozom, felkockázom.
Olajjal meglocsolom a tepsi alját, beleteszem a halat, meglocsolom a citrom levével, darálok rá kevés borsot, és megsózom.

Erre rakom a sütőtököt, az édesköményt, és megszórom őrölt szegfű borssal, őrölt édesköménnyel, és reszelek rá szerecsendiót.

A tojást elkeverem a tejszínnel, és meglocsolom vele az egészet. A tetejére morzsolom a kecskesajtot, ízlés szerint sózom.

Sütőben 200 fokon 50 perc alatt készre sütöm.

Párolt rizzsel, vagy önálló ételként tálalom.