Tejszínes tonhalas garnélarák recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 kg 30-40 garnélarák
- 20 dkg friss tonhal
- 2 csomomag friss petrezselyem zöld
- 1 db citrom
- 1 fej fokhagyma
- 2 db vöröshagyma
- Só, bors, hal fűszerkeverék (ízlés szerint)
- Orsó tészta, vagy bármilyen pörkölt tészta
- 3-4 db pritamin paprika
- 250 g kocka ráma margarin
- 500 ml főzőtejszín
Elkészítése:
Megolvasszuk a margarint, a fokhagymát és vöröshagymát jó apróra vágjuk, megdinszteljük az olvasztott margarinba, a citromot kettévágjuk és kifacsarjuk, a levét beleöntjük a megdinsztelt hagymához, lassú tűzön kevergetjük.
A paprikát vékony csíkokra vágjuk és ezt is hozzákeverjük, tovább főzzük kb. 5 percig.
Közben a petrezselyem zöldet apróra vágjuk, a tonhalat felkockázzuk, a garnélarákot átmossuk hideg vízben és hagyjuk lecsöpögni majd, hozzáadjuk ezeket is fűszerezzük, majd hozzáöntjük a tejszínt és lassú tűzön addig főzzük, míg össze sűrűsödik.
Kifőzzük a tésztát, és ha kész tálalhatunk, egy kevéske petrezselyem zöldet szoktam hagyni a végére, amivel természetesen díszíttek. Jó étvágyat hozzá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.