Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes tonhalas garnélarák recept

Tejszínes tonhalas garnélarák
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg 30-40 garnélarák
    • 20 dkg friss tonhal
    • 2 csomomag friss petrezselyem zöld
    • 1 db citrom
    • 1 fej fokhagyma
    • 2 db vöröshagyma
    • Só, bors, hal fűszerkeverék (ízlés szerint)
    • Orsó tészta, vagy bármilyen pörkölt tészta
    • 3-4 db pritamin paprika
    • 250 g kocka ráma margarin
    • 500 ml főzőtejszín

    Elkészítése:
    Megolvasszuk a margarint, a fokhagymát és vöröshagymát jó apróra vágjuk, megdinszteljük az olvasztott margarinba, a citromot kettévágjuk és kifacsarjuk, a levét beleöntjük a megdinsztelt hagymához, lassú tűzön kevergetjük.

    A paprikát vékony csíkokra vágjuk és ezt is hozzákeverjük, tovább főzzük kb. 5 percig.

    Közben a petrezselyem zöldet apróra vágjuk, a tonhalat felkockázzuk, a garnélarákot átmossuk hideg vízben és hagyjuk lecsöpögni majd, hozzáadjuk ezeket is fűszerezzük, majd hozzáöntjük a tejszínt és lassú tűzön addig főzzük, míg össze sűrűsödik.

    Kifőzzük a tésztát, és ha kész tálalhatunk, egy kevéske petrezselyem zöldet szoktam hagyni a végére, amivel természetesen díszíttek. Jó étvágyat hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá