Tejszínes tonhalas garnélarák

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg 30-40 garnélarák
  • 20 dkg friss tonhal
  • 2 csomomag friss petrezselyem zöld
  • 1 db citrom
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 db vöröshagyma
  • Só, bors, hal fűszerkeverék (ízlés szerint)
  • Orsó tészta, vagy bármilyen pörkölt tészta
  • 3-4 db pritamin paprika
  • 250 g kocka ráma margarin
  • 500 ml főzőtejszín

Elkészítése:
Megolvasszuk a margarint, a fokhagymát és vöröshagymát jó apróra vágjuk, megdinszteljük az olvasztott margarinba, a citromot kettévágjuk és kifacsarjuk, a levét beleöntjük a megdinsztelt hagymához, lassú tűzön kevergetjük.

A paprikát vékony csíkokra vágjuk és ezt is hozzákeverjük, tovább főzzük kb. 5 percig.

Közben a petrezselyem zöldet apróra vágjuk, a tonhalat felkockázzuk, a garnélarákot átmossuk hideg vízben és hagyjuk lecsöpögni majd, hozzáadjuk ezeket is fűszerezzük, majd hozzáöntjük a tejszínt és lassú tűzön addig főzzük, míg össze sűrűsödik.

Kifőzzük a tésztát, és ha kész tálalhatunk, egy kevéske petrezselyem zöldet szoktam hagyni a végére, amivel természetesen díszíttek. Jó étvágyat hozzá.