Tejszínes hal brokkolival és kelbimbóval recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 70 dkg tengeri halfilé
- 40 dkg brokkoli
- 40 dkg kelbimbó
- 2 alma
- 1 citrom
- 3 ek olívaolaj
- 5 dl főzőtejszín
- 1 ek fűszersó
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
Elkészítése:
A halat felkockázom, a nagyobb brokkolit kisebb darabokra, az almát cikkekre vágom.
Az olajjal meglocsolom egy hőálló tál alját, és rászedem a halat. Ráfacsarom a citrom levét, megszórom frissen őrölt borssal. Ezután rárakom a brokkolit, a kelbimbót és az almát. A tetejét elrendezem.
Megsózom, megszórom kevés halfűszer keverékkel, majd rálocsolom a főzőtejszínt.
Lefedem alufóliával, és sütőben, közepes fokozaton 60 perc alatt készre sütöm. Az utolsó 10 percre leveszem a fóliát, hogy megpiruljon a teteje.
Párolt rizzsel, vagy önálló fogásként is tálalható.
A tejszínes hal brokkolival és kelbimbóval kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 99 kcal
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 6 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 6 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.