Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes hal brokkolival és kelbimbóval recept

Tejszínes hal brokkolival és kelbimbóval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg tengeri halfilé
    • 40 dkg brokkoli
    • 40 dkg kelbimbó
    • 2 alma
    • 1 citrom
    • 3 ek olívaolaj
    • 5 dl főzőtejszín
    • 1 ek fűszersó
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint őrölt bors

    Elkészítése:

    A halat felkockázom, a nagyobb brokkolit kisebb darabokra, az almát cikkekre vágom.

    Az olajjal meglocsolom egy hőálló tál alját, és rászedem a halat. Ráfacsarom a citrom levét, megszórom frissen őrölt borssal. Ezután rárakom a brokkolit, a kelbimbót és az almát. A tetejét elrendezem.

    Megsózom, megszórom kevés halfűszer keverékkel, majd rálocsolom a főzőtejszínt.
    Lefedem alufóliával, és sütőben, közepes fokozaton 60 perc alatt készre sütöm. Az utolsó 10 percre leveszem a fóliát, hogy megpiruljon a teteje.

    Párolt rizzsel, vagy önálló fogásként is tálalható.

    A tejszínes hal brokkolival és kelbimbóval kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 99 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá