Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejben főtt ponty sárgarépával recept

Tejben főtt ponty sárgarépával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg pontyfilé
    • 5-6 dl tej
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3 db sárgarépa
    • 5 dkg vaj
    • 1 ek keményítő
    • 0,5 dl száraz vörösbor
    • 1/2 zacskó halak fűszerkeverék
    • 2 dl főzőtejszín
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A pontyfilét beirdalom, feldarabolom, besózom és egy lábasba helyezem, amiben meg fogom főzni.

    10 percet állni hagyom, hogy a só átjárja, majd felöntöm tejjel, annyira, hogy ellepje és belereszelek 1 gerezd fokhagymát.
    Felforralom és a forrástól számítva 15 percig főzöm.

    Közben egy másik lábasban vajat melegítek, rádobom a karikára vágott sárgarépát, pár percig pirítom, majd aláöntöm a bort, megszórom fűszer keverékkel, ráreszelem a maradék fokhagymát, sózom, borsozom és fedő alatt puhára párolom.

    A tejszínt elkeverem a keményítővel, ha a répa megpuhult a halon lévő tejjel felöntöm, majd beleöntöm a tejszín és keményítő keverékét, elkeverem, felforralom és tálalom.

    A halszeleteket óvatosan szedem a tányérra, hogy ne törjenek. Ha szükséges párolt rizzsel kiegészíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá