Tárkonyos kecsege recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 közepes nagyságú kecsege
- 5 dkg vaj
- 1 citrom leve
- só
A mártáshoz:
- 3 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl csontlé
- ecet
- só
- 1 csokor tárkony
- csipetnyi cukor
Elkészítés:
Az apróra vágott tárkonyt egy kevés ecetben 1 napig állni hagyjuk. A vajat felolvasztjuk, a liszttel meghintjük, a csontlével felengedjük, és az ecetes tárkonnyal, csipet cukorral meg sóval ízesítjük. Közben a kecsegét megtisztítva tűzálló tálra fektetjük, mintha úszna, megsózzuk, vajdarabkákkal meghintjük, citromlével megöntözzük, és a sütőben megsütjük. Ha puha, a mártást ráöntjük, és együtt még egyszer átmelegítjük
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.