Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos kecsege recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 közepes nagyságú kecsege
    • 5 dkg vaj
    • 1 citrom leve

    A mártáshoz:

    • 3 dkg vaj
    • 1 evőkanál liszt
    • 2 dl csontlé
    • ecet
    • 1 csokor tárkony
    • csipetnyi cukor

    Elkészítés:
    Az apróra vágott tárkonyt egy kevés ecetben 1 napig állni hagyjuk. A vajat felolvasztjuk, a liszttel meghintjük, a csontlével felengedjük, és az ecetes tárkonnyal, csipet cukorral meg sóval ízesítjük. Közben a kecsegét megtisztítva tűzálló tálra fektetjük, mintha úszna, megsózzuk, vajdarabkákkal meghintjük, citromlével megöntözzük, és a sütőben megsütjük. Ha puha, a mártást ráöntjük, és együtt még egyszer átmelegítjük

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá