Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szegedi halászlé recept

Szegedi halászlé
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg vegyes hal (ponty, keszeg)
    • halbelsőség (ikra, tej)
    • 3 nagy fej finomra vágott vöröshagyma
    • 2 evőkanál szegedi pirospaprika
    • 2 db zöldpaprika
    • 1 db paradicsom
    • 2 evőkanál zsír
    • cseresznyepaprika
    • ízlés szerint só

    Recept:

    Első lépésként a finom kockára vágott vöröshagymát 2 evőkanál zsíron megpuhítjuk.

    Miután üvegesre pároltuk a hagymát, hozzáadjuk a hal csontjait, a fejet, a farkat, az uszonyokat, a kisebb halakat, belerakjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot, rászórjuk a pirospaprikát, a sót, majd összefőzzük.

    Amint rotyogni kezd, hideg vízzel felöntjük és 45 percig egyenletes tűznél főni hagyjuk.

    Amikor felforrt a lé, az egészet áttörjük, szitán átpasszírozzuk.

    Máris elkészült a sűrű, tartalmas hal-alaplé!

    Elővesszük a sózott, előre bevagdalt nagyobb halszeleteket és hozzáadjuk az alapléhez.

    A halfilét mélyen, egészen a bőrig vágjuk be, hogy a szálkák könnyebben fogyaszthatók legyenek.

    Felhígítjuk a lét annyira, hogy a halszeleteket teljesen ellepje.

    Lassú tűzön további 30 percig főzzük, ügyelve arra, hogy közben nem kevergetjük a halat, csak a bográcsot forgatjuk!

    Mielőtt levennénk a tűzről, az ikrát és a tejet is belefőzzük a hallébe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá