Szegedi halászlé

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg vegyes hal (ponty, keszeg)
  • halbelsőség (ikra, tej)
  • 3 nagy fej finomra vágott vöröshagyma
  • 2 evőkanál szegedi pirospaprika
  • 2 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 evőkanál zsír
  • cseresznyepaprika
  • ízlés szerint só

Recept:

Első lépésként a finom kockára vágott vöröshagymát 2 evőkanál zsíron megpuhítjuk.

Miután üvegesre pároltuk a hagymát, hozzáadjuk a hal csontjait, a fejet, a farkat, az uszonyokat, a kisebb halakat, belerakjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot, rászórjuk a pirospaprikát, a sót, majd összefőzzük.

Amint rotyogni kezd, hideg vízzel felöntjük és 45 percig egyenletes tűznél főni hagyjuk.

Amikor felforrt a lé, az egészet áttörjük, szitán átpasszírozzuk.

Máris elkészült a sűrű, tartalmas hal-alaplé!

Elővesszük a sózott, előre bevagdalt nagyobb halszeleteket és hozzáadjuk az alapléhez.

A halfilét mélyen, egészen a bőrig vágjuk be, hogy a szálkák könnyebben fogyaszthatók legyenek.

Felhígítjuk a lét annyira, hogy a halszeleteket teljesen ellepje.

Lassú tűzön további 30 percig főzzük, ügyelve arra, hogy közben nem kevergetjük a halat, csak a bográcsot forgatjuk!

Mielőtt levennénk a tűzről, az ikrát és a tejet is belefőzzük a hallébe.